Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg

tILBURG, 17-10-2010

Politie houdt Tilburger aan voor huiselijk geweld

TILBURG: In de Fallastraat heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 47-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man had rond 02:30 uur in de wijk Vlashof zijn vriendin mishandeld en bedreigd. Agenten gingen op zoek naar de Tilburger en kwamen hem in zijn auto tegen, waarna hij kon worden gearresteerd. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld en is in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke
(relationele) kring wordt gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie opwww.huiselijkgeweld.nl

Drietal aangehouden voor vernielingen

TILBURG: Zaterdagmiddag heeft de politie aan de Bisschop Aelenstraat een 26-jarige inwoonster van het Poolse Swidnica, een 25-jarige inwoner van Breda en een 36-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden. Het drietal wordt verdacht van openlijke geweld pleging.

Kort na 17:00 uur belde een getuige de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg die verklaarde dat het drietal vernielingen pleegden aan woningen, die op de nominatie staan om gesloopt te worden. Het vermoeden bestaat dat het drietal op zoek was naar koper. Na verhoor, waarin werd verklaard dat men op zoek was naar een slaapplaats, is het drietal in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt toezicht in horecagebied

TILBURG: De politie hield in de nacht zaterdag 16 oktober op zondag 17 oktober 2010 toezicht in het horecagebied van de Tilburgse binnenstad. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers in. Het centrum van Tilburg werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van het cameratoezicht.

In totaal arresteerde de politie acht personen. Op de Heuvelring werd om 02:20 uur een 18-jarige man uit Tilburg aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Een kwartier later werd een vervelende 24-jarige stapper gearresteerd nadat hij niet voldeed aan een bevel. Op het Piusplein vond rond 02:25 uur een vechtpartij plaats, waarbij gestoken was met glas. Drie vechtersbazen van 18, 18 en 19 jaar konden worden aangehouden voor zware mishandeling. Het drietal is afkomstig uit Goirle en Tilburg en komt in aanmerking voor het project Weekendje weg. Zij zijn in verzekering gesteld. Omstreeks 02:40 uur werden aan de Heuvelring twee lastige klanten van 33 en 35 jaar aangehouden. Op de Heuvelring werd om 04:25 uur een 28-jarige Tilburger aangehouden voor belediging.

Agenten schreven daarnaast ook nog vier bekeuringen uit voor: rijden in verboden rijrichting, foutparkeren, glaswerk op straat en wildplassen.

Uitgaan in Tilburg is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek. De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Bron: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 17-10-2010 15:32 | © Regio Midden en West Brabant |