Dinalog presenteert adviescommissie demonstratieprojecetn

17/10/2010 15:25

Dinalog

Dinalog presenteert met trots de adviescommissie voor de beoordeling van demonstratieprojecten. De ACED (Advisory Committee Experimental Development Dinalog) adviseert het bestuur over het toekennen van subsidie aan demonstratieprojecten op het gebied van Logistiek en Supply Chain Management. De ACED zal eind november voor de eerste keer het bestuur van Dinalog adviseren.

De leden van de ACED komen vooral uit het bedrijfsleven en hebben hun sporen verdiend in de innovatie van logistiek en supply chain management en de verschillende modaliteiten. Dinalog is blij de samenstelling van de commissie. De nadruk op het bedrijfsleven is vooral belangrijk omdat demonstratieprojecten, in tegenstelling tot de R? projecten die Dinalog ook mede financiert, al een hele stap verder zijn, in de praktijk getest kunnen worden en op korte termijn rendement opleveren.

Dinalog levert co-financiering op basis van 25 % (Dinalog) en 75% bedrijven en kennisinstellingen, voor de R? projecten is dat 50% om 50%. Een volgend verschil met de R? projecten is dat een consortium dat in aanmerking wil komen, minimaal moet bestaan uit drie bedrijven die in Nederland gevestigd zijn, waarvan minstens één MKB. Daarnaast moet minimaal één kennisinstelling (MBO, HBO, WO) deel uitmaken van het consortium. De 'penvoerder' of wel de indiener van de aanvraag is een van de brdijven in het consortium. The First Call for Demonstration Projects' is open tot 8 november 2010 16.00 uur.

Eind november 2010 zal de ACED voor de eerste keer advies uitbrengen aan het bestuur van Dinalog. De eerste demonstratieprojecten zijn bekend op 16 december 2010.

De ACED bestaat uit:

Mark Warner (Manager Den Hartogh en voorzitter innovatiecommissie KNV)

Tim Beckmann (Director Contract Logistics bij Kuehne & Nagel)

Ben Gräve (Bestuurslid SLF)

Paul Paramore (Voorzitter ACN en CEO Rhenus)

Dick van Damme (Associate Professor Logistics Hogeschool van Amsterdam, 1 dag per week verbonden aan TNO)

Iwan van der Wolf (Managing Pirector Portbase)

Mieke Damen (Voorzitter VLM)

Wim Vrijland (Voorzitter Port Promotion Council Zeeland Ports, Bestuurslid & Account Management ESCF

Wim Bens Non-voting Chairman ACED (managing director Dinalog)

Voor meer informatie over de leden van de ACED en de demonstratieprojecten kunt u terecht op www.dinalog.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.dinalog.nl/institute/news/advisory-committee-experimental-development