Politie Limburg-Noord

Man aangehouden na bedreiging en poging diefstal auto in Venlo


Datum: 17-10-2010
Tijd bericht: 15:51
Plaats: Venlo/Blerick

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond middernacht kreeg de politie een melding dat een man in een tankstation aan de Columbusweg in Blerick aan had gegeven dat zijn auto zonder brandstof stond en dat hij ondanks dat hij te weinig geld bij zich had, toch gewoon wat mee zou nemen. Toen de medewerker van het tankstation hier tegenin ging had de man verschillende bedreigingen geuit. Toen agenten bij het tankstation arriveerden was de verdachte net weg. Patrouilles hebben in de omgeving nog naar de man uitgekeken en er is een SMS-alert verstuurd.

Even later zagen agenten een auto staan op de Eindhovenseweg in Venlo die vermoedelijk toebehoorde aan de verdachte. Deze stond op een dusdanige manier op de rijbaan geparkeerd dat deze een gevaarlijke situatie veroorzaakte en werd weggesleept.

Rond 01.00 uur 's nachts kreeg de politie een seintje van een beveiligingsmedewerker dat er een auto op de Willem Barentszweg stond met een ingeslagen ruit. Toen de medewerker bij de auto uitkwam zag hij een man wegrennen die voldeed aan het signalement van de verdachte die eerder in het tankstation was geweest.

Niet veel later zagen agenten de man lopen op de Columbusweg waar hij werd aangehouden voor inbraak in een auto c.q. poging diefstal. De 43-jarige man uit 's-Hertogenbosch is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en insluiting.