Ingezonden persbericht


Enschede, 17 okt. 2010

Donatien Schauly (FRA) verrassend winnaar Military Boekelo-Enschede 2010

Het werd niet Mark Todd en ook niet Michael Jung, maar de onbekende Franse ruiter Donatien Schauly met Ocarina du Chanois die winnaar is geworden van de Military Boekelo-Enschede 2010. Het was spannend tot de laatste ruiter en het springparcours bleek lastig genoeg voor veel deelnemers. Michael Jung, regerend weredlkampioen, stond tweede en derd, maar met beide paarden kreeg hij een fout. Jung was desondanks heel tevreden over de prestaties van zijn paarden:"Het zijn jonge paarden en dit is hun eerste driesterren wedstrijd. Dat ze hier zo goed gelopen hebben is voor mij fantastisch. Ik heb grote verwachtingen voor de toekomst. Mark Todd, als laatste starter , wist dat hij geen fouten mocht maken, maar ook bij hem viel een balk en daar kwamen ook nog eens twee tijdsfouten bij. Todd kon er ook niet om treuren:"Ik had natuurlijk dolgraag willen winnen, maar mijn paard is nog jong en heeft het boven verwachting gedaan."

Zo kon het gebeuren dat de 25-jarige Franse ruiter Donatien Schauly de wedstrijd won. Na een prima dressuurproef, een foutloze cross met een kleine tijdsoverschrijding. En in het afsluitende springparcours liet hij alles keurig liggen. Schauly had totaal niet verwacht te kunnen winnen van grootheden als Todd en Jung en straalde van oor tot oor. Zijn pas 8-jarige paard Ocarina du Chanois liep voor het eerst in Boekelo en voor het eerst een driesterren wedstrijd.

Nederlanders
De beste prestatie van de Nederlandse ruiters kwam van Raf Kooremans, die in het springen drie balken afwierp en van de 15e naar de 24e plaats. Alice Naber bleef wel foutloos, maar kwam niet verder dan de 54 e plaats. De Nations Cup ging naar Duitsland, voor Amerika en Frankrijk