KNHS

Petra van Ede Nederlands Kampioen Reining
17 oktober 2010
Mariska Hak

WANROIJ (KNHS)- Voor de tweede keer werd op zaterdag 16 oktober in samenwerking met de Dutch Reining Horse Association door de KNHS reiningvereniging het Nederlands Kampioenschap Reining georganiseerd. In het voormalige KNHS-centrum in Wanroij werd de week voorafgaand aan het NK de complete Agterbergbodem vervangen voor het leemhoudende zand wat uitermate geschikt is voor de reiningsport. Mede dankzij de goede bodem werd er een mooie show verreden.

Het Nederlands kampioenschap voor de jeugdklasse werd op zaterdag al vrij vroeg in de middag gereden. Hier werd Mariska Hak (Dussen) met Topsail Ricochet Nederlands Kampioen. Ze reed in het begin heel sterk en pluste op haar eerste onderdelen, om vervolgens een paar puntjes te laten liggen op haar stop en rollbacks. Op de tweede plek eindigde Niels Dutij (Leusden) met zijn paard Bo Knows Hollywood en derde werd Larissa Klaassen (Hoogeloon) met Brim Hats Benz.

In de Non Pro klasse werd Minou Geurts (Nistelrode) de nieuwe kampioen met haar paard Reminics Dry Duke Minou. Het was toch ook weer de kampioen van 2009 Lia Freriks (Zaandam) die alles uit de kast haalde om met haar paard Broadaniac Jac de tweede plaats voor zich op te eisen, met als lachende derde Rob van den Berg (Ede) met zijn paard Senoras Great Kid.

In de Open klasse was het zeker dat er een nieuwe kampioen gehuldigd zou worden omdat titelverdediger Jurgen Pouls met Tabasco Tari niet deelnam. Dit keer was het Petra van Ede (Graethem) die de eerste plaats innam. Ze reed een fantastische run en liet het publiek genieten van haar sliding stops en snelle spins. Van Ede had het paard Royal Olena Whiz van Roy de Bruin uit Bergschenhoek gezadeld. Ook Saskia Banning (Heumen) wist zich in de prijzen te rijden met het paard Gallo del Cielo en nam de tweede plaats in beslag. Als derde werd de nieuwe ambassadrice van de reining Anky van Grunsven (Erp) gehuldigd en ondanks een freeze-up in de spin, waarvoor ze een penalty kreeg van alle drie de juryleden, reed ze een hele goede proef.

Op de foto: Nederlands Kampioen jeugd Mariska Hak.