KNHS

Edward Gal weet nog steeds wat winnen is
17 oktober 2010
Edward Gal - Next One

OSLO (KNHS) - Edward Gal (Harskamp) heeft in de Noorse hoofdstad Oslo op zijn minst sportief revanche genomen. Met Interfloor Next One kwam de ruiter, die afgelopen week zijn toppaard Moorlands Totilas kwijtraakte, tweemaal tot afgetekende winst. Op vrijdagavond legde hij met dit paard een overtuigende Grand Prix neer en op zondag deden zij dat in de Kür nog een dunnetjes over.

In de Grand Prix scoorden Gal en Interfloor Next One 71.65% en in de Kür wisten zij zelfs een score van 76.50% te realiseren. "Ik ben erg blij dat we na deze hectische week ons helemaal op deze twee wedstrijden hebben kunnen concentreren. Interfloor Next One (Jazz x Le Mexico) liep twee zeer goede wedstrijden en we maakten eigenlijk geen fouten. Je bent altijd bang dat je na het verlies van een geweldig paard als Totilas in een diep gat valt, maar de prestaties van ons in Oslo dragen er aan bij dat het gat iets minder diep is geworden", aldus Gal.

Aat van Essen (Heerde) leverde met Premier (Jazz x Ulft) ook prima prestaties en werd tweemaal tweede, terwijl Stéphanie Peters (Roermond) na een voortreffelijke Grand Prix, waarin zij vierde werd, een kleine terugval had in de Kür. Daarin eindigde de amazone met Salvador (Lancet x Nimmerdor) als vijfde.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.oslohorseshow.com

Uitslag Kür:


1) Edward Gal (Harskamp) - Interfloor Next One (Jazz x Le Mexico) - 76.500%

2) Aat van Essen (Heerde) - Premier (Jazz x Ulft) - 70.600%
3) Kristian von Krusenstierna (Zwe) - Biggles - 70.450% 5) Stéphanie Peters (Roermond) - Salvador (Lancet x Nimmerdor) - 64.800%

Uitslag Grand Prix:


1) Edward Gal - Interfloor Next One - 71.659%
2) Aat van Essen - Premier - 67.063%

3) Kristian von Krusenstierna (Zwe) - Biggles - 65.489%
4) Stéphanie Peters - Salvador - 64.723%

Foto Edward Gal met Interfloor Next One door: www.melissen.net