Ministerie van Defensie

Dubbel goud voor topjudoka's Defensie bij Grand Prix Rotterdam

17 oktober 2010, 17.10 uur

Luitenant-ter-zee Elisabeth Willeboordse en luchtmachtkapitein Guillaume Elmont hebben gisteren in hun gewichtsklassen -63 kg en -81 kg goud veroverd tijdens de internationale Judo Grand Prix in Rotterdam. Willeboordse versloeg in de finale de Sloveense Urska Zolnir met yuko en Elmont was met een fraaie ippon te sterk voor de Japanner Takahiro Nakai.

Elisabeth Willeboordse

Elisabeth Willeboordse was via overwinningen op Nebie (Burkina Fasso) en Miskovic (Kroatië) in de halve finale gekomen. Daarin moest ze afrekenen met haar vijf jaar jongere landgenote Annicka van Emden, van wie ze onlangs op het WK nog verrassend verloor. "Dit was een vreselijk belangrijke overwinning voor mij. Er was me veel aan gelegen haar duidelijk te maken dat ik niet zo maar even snel plaats voor haar zal maken. Ze is voorlopig nog niet van mij af." Dat ze daarna in de finale ook nog eens de sterke Sloveense Zolnir versloeg was de kers op de taart. "Heerlijk om hier voor eigen publiek te winnen, ik ben zo ontzettend blij", straalde de Rotterdamse na afloop.

Guillaume Elmont

Ook Guillaume Elmont judode een sterk toernooi. Hij kwam in de finale na mooie overwinningen op Neto (Portugal), Csoknyai (Hongarije) en Razvozov (Israël). Daarin legde hij de Japanner Nakai met een prachtige ippon op zijn rug. Het leverde Elmond een staande ovatie op van het enthousiaste publiek. "Van die Japanner had ik in Parijs nog verloren, echt irritante vechtstijl heeft die gozer. Fantastisch om hier in Rotterdam goud te pakken, met zoveel familie en vrienden op de tribune. Dat mijn broertje Dex ook nog zilver pakte, was natuurlijk helemaal mooi", sprak de klinisch psycholoog na afloop enthousiast.

Bryan van Dijk

Eerste-luitenant Bryan van Dijk maakte na drie jaar blessureleed zijn rentree op het hoogste niveau. Hij verloor in zijn eerste partij van de Canadees Tritton. Na een slepende revalidatieperiode van een tot twee maal toe geopereerde schouder, stond hij eindelijk weer tijdens een groot toernooi op de tatami, maar keek er met gemengde gevoelens op terug. "Ik vond het vreselijk moeilijk vandaag. Ik stond stijf van de emoties, was best wel gespannen en dacht natuurlijk ook zo nu en dan aan die schouder. Ik heb nog vreselijk veel te doen, maar ben blij dat ik deze eerste stap heb kunnen zetten. Ik ga jullie de komende tijd nog verrassen...!"