KNHS

Fataal ongeluk in cross
17 oktober 2010
eventing

BREDA (KNHS) - In de cross van de door de P&PSV Princenhage georganiseerde samengestelde wedstrijd is het paard Romeo de L'Eaugrenee van de Belgische ruiter Patric Bogaert op de laatste hindernis dodelijk verongelukt.

"De afgelopen twee dagen hebben bijna vierhonderd combinaties deze zelfde hindernis zonder een enkel probleem weten te springen. Juist omdat het de laatste hindernis in de cross was vragen we op die plaats echt niet het uiterste meer van de paarden. Er stond daar een mooie, iets oplopende hindernis, waardoor een paard juist met een goed gevoel aan de cross kan terugdenken", vertelt de waarnemend voorzitter van de organiserende vereniging, Joyce Bokhoven.

Zij vervolgt: "De combinatie was startgerechtigd in de klasse Z en heeft zich via vier foutloze crossen in België in de afgelopen maanden op deze wedstrijd voorbereid. Ik heb persoonlijk met de zeer aangeslagen en geëmotioneerde ruiter Patric Bogaert gesproken en ook hij staat voor een raadsel hoe hem en zijn paard dit ongeluk kon overkomen. Temeer omdat volgens Bogaert het paard een uiterst fitte indruk maakte en op iedere sprong zeer attent bleef".

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.penpsvprincenhage.nl