Gemiva-SVG Groep


Gemiva-SVG Groep organiseert thema-avond over autisme

Ouders en familieleden van mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak praktische vragen bij de opvoeding van en de omgang met hun kind. Zeker als er bijkomende problemen zijn, zoals autisme. Speciaal voor hen organiseert de Gemiva-SVG Groep op 18 oktober een thema-avond over dit onderwerp. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in het Centraal Bureau van de Gemiva-SVG Groep, Bleulandweg 1a in Gouda. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Belangstellenden ouders en familieleden van mensen met een verstandelijke beperking kunnen zich aanmelden via info@gemiva-svg.nl of bellen met (0182) 57 58 76.

Mensen met een autismespectrum stoornis hebben een andere manier van denken. De communicatie verloopt anders en sociale interactie is vaak moeilijk. Tijdens de thema-avond autisme leren bezoekers hoe zij de wereld beter begrijpbaar kunnen maken voor iemand met autisme. Ook is er aandacht voor ondersteunende communicatiemiddelen. De avonden worden geleid door orthopedagoog Aurelia Eysbach en logopedist Marjan Smits, beide werkzaam bij de Gemiva-SVG Groep.

Gemiva-SVG Groep
De Gemiva-SVG Groep ondersteunt meer dan 4000 mensen met een handicap. Dat kan een verstandelijke handicap zijn, een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Die ondersteuning bieden de medewerkers bij de cliënt thuis, op school of op het werk of in één van de 170 woon- of dagbestedingslocaties van de stichting in Zuid-Holland. Meer informatie vindt u op www.gemiva-svg.nl.