Gemeente Purmerend

Wheermolenbrug week dicht

05 oktober 2010

De Wheermolenbrug krijgt een onderhoudsbeurt van maandag 18 tot en met zondag 24 oktober en is dan gesloten. Omdat er veel gebruik wordt gemaakt van de brug en al dit verkeer een andere route moet kiezen, kan er (enige) vertraging optreden. Houdt u hier rekening mee!

Omleiding
Verkeer wordt omgeleid via de Kooimanbrug. Dit wordt ook aangegeven met borden die we een week voor de werkzaamheden alvast neerzetten. In Wheermolen rijdt een aantal bussen een aangepast dienstrooster. Hier wordt een speciale pendelbus voor ingezet. Meer informatie vindt u op www.arriva.nl en op de schermen in de bus.

Grote onderhoudsbeurt
Alle beweegbare bruggen in Purmerend worden eens in de vijf jaar aangepakt. Bij de Wheermolenbrug gaan we dit keer een nieuwe slijtlaag aanbrengen, het beton reparen en schilderen. Zodra het nieuwe beton en asfalt is uitgehard en de verf droog is, is de brug weer klaar voor gebruik!

Andere bruggen
De Wheermolenbrug is niet de enige brug waar we aan werken: eerder dit jaar hebben we de Jan Blankenbrug en de Kooimanbrug al onder handen genomen. Voor 2011 staan de Hoornsebrug en Beemsterbrug op de planning.