IJssellandziekenhuis

Donatiedag in het IJsselland Ziekenhuis op dinsdag 19 oktober

11 October 2010

In het kader van de Nationale Donorweek van 18 t/m 23 oktober kunnen alle bezoekers en medewerkers op dinsdag 19 oktober terecht bij de informatiestand van de donatiefunctionarissen in het IJsselland Ziekenhuis. Tussen 9.00 en 14.00 uur geven Marianne van Venrooij en Karin van Druten in de centrale hal informatie over alle aspecten rondom orgaandonatie en het belang van inschrijven in het donorregister.

Via de informatiestand willen de donatiefunctionarissen dit belangrijke onderwerp wederom onder de aandacht brengen. Het blijft nodig aangezien de wachtlijsten voor organen en weefsel toenemen. Om deze reden wordt ook een aantal leeftijdsgrenzen voor donorschap opnieuw bekeken.

In regio Rotterdam is in juni al volop aandacht besteed aan donatie via de actie "Donatie on tour." Op donderdag 10 juni j.l. deden 10 ziekenhuizen mee aan deze regionale donorwervingsdag. Initiatiefnemer was de donatiecommissie van het Erasmus MC Rotterdam. De actie heeft duizenden nieuwe donors opgeleverd.

Campagne "Nederland zegt ja"
`Nederland zegt Ja' is een gezamenlijke campagne van vele betrokken partijen. Een unieke samenwerking tussen partijen die geloven dat door de krachten te bundelen Nederland nu echt in beweging kan komen. Onder dit motto organiseert de Nederlandse Transplantatiestichting in de week van 18 t/m 23 oktober de Nationale Donorweek.
Kijk voor meer informatie op www.donorvoorlichting.nl en voor de campagne op www.jaofnee.nl.


---