Gemeente Lelystad

Ouders gaan op kroegentocht

Dinsdag 12 oktober 2010

Wie kinderen heeft in de leeftijd van 12 tot 16 jaar, is van harte welkom deel te nemen aan de 'kroegentocht voor ouders' in de binnenstad van Lelystad op maandag 18 oktober om 19.00 uur.

Nadelige gevolgen

Uit onderzoek blijkt dat jongeren te veel, te vaak en te jong drinken. De consequenties daarvan voor de jongere zijn niet altijd bekend. Ouders spelen een belangrijke rol in het leren verantwoord omgaan met alcohol. Tijdens de kroegentocht wordt aandacht besteed aan de nadelige gevolgen van alcohol voor jongeren en aan de manieren waarop ouders daarover met jongeren kunnen praten.

Twee rondes

De kroegentocht wordt door wethouder Jacobs geopend in discotheek/club Mystic. De avond is verdeeld in twee rondes. In De Vier Engelen kunt u luisteren naar een presentatie van een kinderarts van het MC Zuiderzeeziekenhuis over de nadelige gevolgen van alcohol voor jongeren. In Mystic verzorgen de acteurs van Theatercollectief DNL een voorstelling over communiceren met een puber. De voorstelling laat herkenbare situaties, misverstanden en conflicten tussen ouders en hun puber zien. Een programma met veel vaart en humor, waarin ouders kunnen meedenken, meepraten en meelachen.

Aanmelden

De kroegentocht begint om 19.00 uur in discotheek/club Mystic aan de Middenweg 100. Alle ouders met kinderen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar uit de gemeente Lelystad worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de avond. Ouders kunnen zich tot vrijdag 15 oktober voor de kroegentocht aanmelden op de site van Tactus Verslavingszorg of bel naar 038-4560760.
Ja