Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan...kappen bomen

Vanaf maandag 18 oktober start de firma Reijm B.V. uit Nieuwerkerk aan den IJssel in opdracht van de gemeente met het kappen van bomen op negen locaties in Capelle. Het kappen van de bomen is nodig voor toekomstige werkzaamheden aan diverse bruggen.

Vanaf maandag 18 oktober start de firma Reijm B.V. uit Nieuwerkerk aan den IJssel in opdracht van de gemeente met het kappen van bomen op negen locaties in Capelle. Het kappen van de bomen is nodig voor toekomstige werkzaamheden aan diverse bruggen. De bomen worden gekapt tot circa 1,30 meter boven het maaiveld. De resterende stam en kluit worden tegelijk met de brugwerkzaamheden verwijderd. De kapwerkzaamheden duren in totaal twee weken.

Het gaat om bomen bij de volgende bruggen:
Voetbrug Valeriusrondeel - Bomeneiland: oostzijde van de brug één boom, westzijde van de brug één boom.
Voet-fietsbrug Sauerdal: noordoostzijde van de brug één boom. Voetbrug Maindal - Klaas Klinkertkade: noordoostzijde van de brug één boom.
Voetbrug Reviusrondeel - Benzinestation Abram van Rijckevorselweg: noordoostzijde van de brug twee bomen,
zuidwestzijde van de brug één boom.
Voet-fietsbrug Noorderbreedte - Klaas Klinkertkade: noordoostzijde van de brug één boom.
Voetbrug De Linie - Silkeborg: de bomen op de vier hoeken. Voetbrug Silkenborg: noordzijde van de brug twee bomen. Voet-fietsbrug Heer Halewijnburg: noordzijde van de brug: één boom, zuidzijde van de brug één boom.
Voetbrug Klaroen - Schollebos: noordzijde van de brug één boom, zuidzijde van de brug één boom.

Vragen en opmerkingen
Heeft u vragen over de werkzaamheden, neemt u dan contact op met het Informatiecentrum, telefoonnummer (010) 2848484.