Gemeente Etten-Leur

Agenda van de infobijeenkomst van de gemeenteraad op 18 oktober

Gemeenteraad

Agenda van de infobijeenkomst op 18 oktober

Het presidium van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 18 oktober aanstaande 's avonds vanaf 19.00 uur een openbare infobijeenkomst wordt gehouden. Van 19.00 uur tot 19.30 uur kunt u in de Schonckzaal op een informele wijze van gedachte wisselen met de raads- en burgerleden.

Tijdens de infobijeenkomst van 18 oktober komen de volgende onderwerpen aan de orde:


* Voorstel om de aanbevelingen van de rekenkamer West-Brabant n.a.v. het `onderzoek sturing van grote projecten gemeente Etten-Leur' te onderschrijven en het college op te dragen de aanbevelingen uit te werken. Met ingang van 1 januari 2009 heeft de raad besloten om aan te sluiten bij de Rekenkamer West-Brabant. Het voorliggende rapport `onderzoek sturing grote projecten gemeente Etten-Leur' bevat het tweede onderzoek dat de Rekenkamer West- Brabant voor Etten-Leur heeft verricht. Het onderzoek heeft als doel inzicht te krijgen in de wijze waarop het proces van ontwikkeling en realisatie van grote projecten bij de gemeente Etten-Leur is ingericht. (besluitvorming, kaderstelling, risicoanalyse, beheersing en informatievoorziening). Daarbij gaat het met name om de vraag of de organisatie en in het verlengde daarvan de gemeenteraad voldoende in staat zijn om dergelijke grote projecten te sturen binnen de beoogde kaders en of de raad in staat wordt gesteld om zijn controlerende taak te kunnen invullen.


* Voorstel over het vaststellen van de Parkeerverordening Etten-Leur 2011. Op 3 november 2008 heeft de gemeenteraad de Parkeerverordening Etten-Leur 2009 vastgesteld. Deze verordening met toelichting en beleidsregels is per 1 januari 2009 in werking getreden. Bij de vaststelling van deze verordening is besloten om de eerste bewonersparkeervergunning per adres gratis te verstrekken als proef voor de jaren 2009 en 2010 in casu het hiervoor geldende tarief in de Verordening Parkeerbelastingen op nihil te stellen. Verder is besloten om de bezoekersparkeervergunning in de vorm van een parkeerschijf te handhaven en daarnaast de kraskaart in te voeren. Ter evaluatie van deze twee onderdelen wordt in dit voorstel hieraan aandacht besteed. Voorstellen over de tarieven voor de verschillende soorten vergunningen worden afzonderlijk aangeboden via een voorstel met betrekking tot de Verordening Parkeerbelastingen 2011.

De agenda inclusief bijlagen kan door alle belangstellenden vanaf maandag 11 oktober 2010 worden ingezien in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4 en in het informatiecentrum van het stadskantoor, Roosendaalseweg 4. Voor vragen kunt u zich wenden tot de griffie, tel: 076-5024365/5024367 of per e-mail: griffie@Etten-Leur.nl.

De volledige agenda is beschikbaar op www.etten-leur.nl bij Raad & informatie > Vergaderingen > Infobijeenkomsten > Alle vergaderingen in 2010 > 18 oktober

Agenda inforaad
Werk in uitvoering
Omgevingsvergunning

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl