Informatiebijeenkomst over open breedband op 18 oktober in Schagen

13/10/2010 15:00

iMMovator

Op maandagavond 18 oktober kunnen ondernemers zich informeren over de voordelen van het open breedbandnetwerk BreedNet. Vragen die onder andere aan de orde komen zijn hoe bedrijven succesvol kunnen ondernemen met een open breedbandnetwerk en welke besparingen op internet- en telefonie zijn te realiseren. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Schagen in samenwerking met de Stichting Stadsmanagement Schagen in de Ridderzaal van Slot Schagen. Daarnaast ontvangen ondernemers aan het eind van de bijeenkomst een tegoedbon die kan oplopen tot 1000 euro korting op hun BreedNet-diensten. Belangstellenden kunnen zich voor deze informatieavond opgeven via www.breednet.nl/events. De avond begint om 19.30.

BreedNet is een project van de provincie Noord-Holland en bundelt vanuit bedrijven en ondernemers de vraag naar breedbandcapaciteit om zo collectieve afspraken te maken met infrastructuur- en dienstenaanbieders. Daardoor krijgen bedrijven en instellingen voor een aantrekkelijke prijs beschikking over snelle lijnen bij hun eigen aanbieder. Ook hebben zij keuze uit een breed pakket aan diensten, zoals internet en bellen, werkplekken op thuislocaties koppelen, camerabewaking, online back-ups maken of videoconferencing. In de provincie Utrecht en in grote delen van de provincies Noord-Holland en Flevoland heeft BreedNet inmiddels met succes een open breedbandinfrastructuur gerealiseerd.

Dit najaar start BreedNet met de uitrol van het open breedbandnetwerk in Noord-Holland Noord. Schagen is de eerste gemeente in deze regio waar BreedNet zich presenteert. Vanaf eind 2010 krijgen ondernemingen en instellingen in deze regio beschikking over hoogwaardige, snelle en betrouwbare breedbandverbindingen tegen een gunstige prijs en zal op basis van behoefte de aanleg van glasvezel uitgebreid worden. Het open breedbandnetwerk legt voor ondernemers de basis voor een winstgevende bedrijfsvoering, is de boodschap van BreedNet.

Wethouder Beemsterboer is een fervent voorstander van BreedNet. Hij voorziet dat de vraag naar netwerkcapaciteit en supersnelle verbindingen alleen maar toeneemt. 'Ondernemers hebben vaak zelf geen tijd om de markt te verkennen. Met BreedNet krijgen ondernemers uit het MKB toegang tot snel breedband dat haalbaar en betaalbaar is. Als je dat als ondernemer in je eentje voor elkaar moet krijgen, haak je af, dat wordt veel te duur, met name voor het MKB. Nu neemt de overheid die taak op zich en kan de ondernemer zich op andere zaken richten. Schagen loopt daarin voorop en kan nu al van een unieke kans profiteren. Vanaf januari zullen meer gemeentes dit voorbeeld volgen.'

Over BreedNet

BreedNet is een project van provinciale en gemeentelijke overheden in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht en wordt uitgevoerd door de Stichting iMMovator Cross Media Network. Meer informatie is te vinden op www.breednet.nl.





http://www.breednet.nl