Provincie Utrecht

Wegwerkzaamheden rotonde N233 Rhenen/Veenendaal

Vanaf 18 oktober tot uiterlijk half december 2010 is de provincie Utrecht bezig met het ombouwen van de huidige rotonde N233 - Cuneraweg naar een zogeheten turborotonde. De werkzaamheden vinden voornamelijk overdag plaats en diverse wegafsluitingen zijn nodig om het werk te kunnen uitvoeren.

Een turborotonde is een tweestrookrotonde met gescheiden rijbanen. Een dergelijke rotonde kan meer verkeer verwerken dan een gewone rotonde en is overzichtelijker en veiliger.
Als de turborontonde gereed is, zullen er naar verwachting minder opstoppingen zijn en zal het verkeer ter plaatse beter doorstromen.

Bereikbaarheid aanwonenden, fietsers en OV

Tijdens de diverse wegafsluitingen blijven de aanliggende panden altijd bereikbaar via de parallelweg.
Fietsers tussen Veenendaal en Rhenen zullen nauwelijks hinder ondervinden van de werkzaamheden.
De bus zal een aangepaste route rijden. Voor deze aangepaste route verwijzen wij naar de informatie bij de bushaltes.

Afsluitingen en omleidingen doorgaand verkeer

Om de overlast voor het verkeer en de omgeving zoveel mogelijk te beperken, wordt het werk in drie opeenvolgende fasen uitgevoerd. Elke fase betreft een ander gedeelte van de weg en vraagt andere omleidingsroutes.
Fase 1 start op 18 oktober en zal circa vier weken in beslag nemen. Fase 2 start zodra de werkzaamheden van fase 1 zijn afgerond. Fase 3 betreft weekendwerk en start na fase 2. Afhankelijk van de voortgang van het werk gaat het waarschijnlijk om het laatste weekend van november of het tweede weekend van december. Zodra de data van de afsluitingen in fase 2 en 3 bekend zijn, zullen deze door middel van vooraankondigingsborden langs de weg worden aangegeven.

Hieronder volgt een korte omschrijving van de drie fasen.

Fase 1, vanaf 18 oktober

De werkzaamheden in deze fase vinden voornamelijk plaats aan de buitenkant van de rotonde, waarbij het verkeer via de binnenste rijbaan wordt geleid. Voor de werkzaamheden in fase 1 is een volledige afsluiting nodig van de aansluiting N233-Cuneraweg en van de aansluiting van de N233 op de parallelweg N233. Tijdens deze afsluiting is de omleidingsroute als volgt:
* Verkeer komende vanaf de A12 met bestemming Elst wordt omgeleid via de N233 naar Rhenen en dan via de N225 naar Elst.
* Verkeer komende vanuit Rhenen met bestemming Veenendaal-West wordt omgeleid via de N225 naar Elst en dan via de N416 naar Veenendaal-West.

* Verkeer komende vanuit Elst met bestemming Arnhem wordt omgeleid via de N225 naar Rhenen en dan via de N233 naar de A12.
* Verkeer komende vanuit Veenendaal-West met de bestemming Rhenen wordt omgeleid via de N416 naar Elst en dan via de N225 naar Rhenen.

* Verkeer vanaf, en naar, de parallelweg N233 moet via de rotonde bij de Geertsesteeg aansluiting vinden met de N233 en daar de eerder beschreven routes volgen.

Fase 2, volgend op fase 1

De werkzaamheden in deze fase vinden voornamelijk plaats aan te binnenkant van de rotonde, waarbij het verkeer via de buitenste rijbaan wordt geleid. Tijdens de werkzaamheden in fase 2 zijn de beide zijaansluitingen weer beperkt beschikbaar voor het verkeer, dat echter maar één richting op kan.
De omleidingsroute is als volgt:

* Verkeer komende vanaf de A12 met bestemming Elst ondervindt geen hinder.

* Verkeer komende vanuit Rhenen met bestemming Veenendaal-West wordt omgeleid via de N225 naar Elst en dan via de N416 naar Veenendaal-West.

* Verkeer komende vanuit Elst met bestemming Arnhem wordt omgeleid via de N225 naar Rhenen en dan via de N233 naar de A12.
* Verkeer vanaf de A12 met bestemming parallelweg N233 wordt omgeleid via de rotonde bij de Geertsesteeg de parallelweg op.
* Verkeer naar Veenendaal-West vanaf de parallelweg N233 moet via de rotonde bij de Geertsesteeg aansluiting vinden met de N233 en daar de route richting Veenendaal-West volgen.

Fase 3, volgend op fase 2, weekendwerk vanaf vrijdagavond tot maandagochtend, 06:00 uur

De werkzaamheden in deze fase bestaan uit het aanbrengen van de definitieve asfaltlagen op de rotonde. Hiervoor is het noodzakelijk dat de rotonde volledig is afgesloten voor al het verkeer. De omleiding tijdens de weekendafsluiting is als volgt:
* Verkeer komende vanaf de A12 met bestemming Elst en Rhenen wordt omgeleid via de Wageningselaan, Industrielaan en 't Goede Spoor naar de Rondweg-West, waarna het via de N416 naar Elst wordt geleid om vervolgens via de N225 naar Rhenen te komen.
* Verkeer komende vanuit Rhenen met bestemming Veenendaal en de A12 wordt omgeleid via de N225 naar Elst en dan via de N416 naar Veenendaal-West, waarna het aansluiting vindt met de A12 via de Rondweg-West.

* Verkeer komende vanuit Elst met bestemming Arnhem en Utrecht wordt omgeleid via de N416 naar Veenendaal-West dan via de Rondweg-West naar de A12.

* Verkeer komende vanuit Veenendaal-West met de bestemming Rhenen wordt omgeleid via de N416 naar Elst en dan via de N225 naar Rhenen.

* Verkeer vanaf, en naar, de parallelweg Cuneraweg moet via de rotonde bij de Geertsesteeg aansluiting vinden met de N233 en daar de eerder beschreven routes volgen.

Vragen?
Met vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de provincie Utrecht:
T (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provinciale wegen Utrecht)
E wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl

Voor persinformatie:
clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl, (030) 258 33 19

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11