Gemeente Bodegraven

Wiericke
(14-10-2010)

Start werkzaamheden woonbuurt De Wijde Wiericke

Op maandag 18 oktober aanstaande wordt er gestart met de werkzaamheden voor ophoging van de 1^e fase van woonbuurt De Wijde Wiericke. Het gebied moet worden opgehoogd en voorbelast om het toekomstige nieuwe woongebied aan te sluiten op de hoogte van de bestaande naastgelegen buurt.

Ook worden hiermee ongewenste zettingen in de ondergrond in de toekomst voorkomen en beperkt. De uitvoerende aannemer voor dit project is Bunnik BV uit Nieuwerbrug. De werkzaamheden van de aannemer duren t/m februari 2011. Omdat het werk weersafhankelijk is, is het mogelijk dat de planning in de loop van de komende maanden moet worden bijgesteld. De voorbelasting bestaat uit zand en grond. De voorbelasting blijft ten minste liggen tot januari 2013. Daarna kan het gebied bouwrijp gemaakt worden. Op dat moment wordt al het overtollige zand afgegraven en wordt het, indien mogelijk, weer gebruikt voor de ophoging en voorbelasting van de volgende bouwfase van De Wijde Wiericke.

Het gebied dat nu voorbelast en opgehoogd wordt, ligt ter hoogte van de Gravin Mariastraat/ Gravin Jacobastraat. Het gebied is aangegeven op bijgevoegd kaartje.

Op 8 oktober heeft de gemeente een informatiebijeenkomst gehouden in Nieuwerbrug over deze werkzaamheden. Een verslag daarvan en de presentatie vindt u op de gemeentelijke website: www.bodegraven.nl. Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u terecht op www.bodegraven.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen via tel.(0172) 522 522.

Zie ook De Wijde Wiericke - nieuwe woonlocatie Nieuwerbrug