Gemeente Alkmaar


uit

Wethouder Leerink deelt Tip-krant positief opvoeden bij school uit

Alkmaar, 14 oktober 2010

Maandagochtend 18 oktober 2010 om 8.30 uur staat Gert-Jan Leerink klaar bij school de Vlieger aan de Sneeuwgansstraat om de Tip-krant voor Positief Opvoeden uit te delen. De titel van de Tipkrant is: Zorg goed voor jezelf! Dit is een van de vijf belangrijke boodschappen van Positief Opvoeden. De campagne is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Noord-Holland en gemeenten.

"Als ouder weet ik hoe lastig het soms is om kinderen op te voeden. Het is fijn om te weten dat je met je vragen, groot of klein, terecht kan bij bijvoorbeeld een centrum voor Jeugd en Gezin. Deze krant zit bordenvol tips en wat je kan doen aan heel herkenbare situaties. Daarmee krijgen ouders meer vertrouwen in zichzelf en het voorkomt of vermindert problemen bij de kinderen en jeugdigen" aldus Gert-Jan Leerink, wethouder Jeugd en Welzijn.

Waar verkrijgbaar?
De Tipkrant wordt op grote schaal gratis verspreid, onder andere bij kinderopvang, peuterspeelzalen, scholen, Centra voor Jeugd en Gezin, consultatiebureaus, bibliotheken, huisartsen en verloskundigen. Vanaf 11 oktober komen ouders en beroepskrachten de Tipkrant dus overal tegen. De krant is ook te downloaden via www.positiefopvoeden.nl.

Positief Opvoeden, Triple P
Via de website www.positiefopvoeden.nl kunnen ouders online anoniem vragen stellen aan een opvoedadviseur en de website geeft informatie over lezingen, groepscursussen en andere activiteiten over opvoeden in hun eigen regio. De ondersteuning van ouders houdt niet op bij de website. Veel beroepskrachten die werkzaam zijn bij instellingen voor ouders en jeugdigen, zoals de Centra voor Jeugd en Gezin, consultatiebureaus en onderwijsinstellingen kunnen op de manier van Positief Opvoeden, Triple P vragen van ouders beantwoorden. Als ouders meer hulp nodig hebben, kunnen ze ook terecht bij jeugdzorginstellingen en verschillende particuliere instellingen. Dat betekent dat ouders op dezelfde manier antwoord op hun vragen krijgen, of het nu om een klein of groot probleem gaat!