Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden voor agressief rijden onder invloed
Publicatiedatum: 18-10-2010 9:16:00

WAGENINGEN / BENNEKOM - De politie heeft op 17 oktober rond 23.25 uur een 60-jarige man uit Renkum aangehouden wegens agressief rijgedrag, een serie snelheidsovertredingen en het rijden onder invloed.

Een politieman in vrije tijd zag de man rond 23.00 uur rijden in een busje, die het rode verkeerslicht negeerde en van de Ritzema Bosweg in Wageningen de Diedenweg op reed. Gezien het rijgedrag van de man besloot de politie-ambtenaar de man te volgen. De politie-ambtenaar zag dat de man te lang naar rechts stuurde en bijna tegen de stoep en geparkeerde auto's aan reed. De man gaf daarop een ruk naar links waardoor de auto even ging slingeren.

Hoge snelheid
De man zette vervolgends flink de vaart er in en reed met ongeveer 100 kilometer over de Diedenweg (waar maximaal 50 kilometer is toegestaan). Kort daarna ging de man met piepende remmen over een rotonde. Ook het nemen van deze bocht verliep niet vlekkeloos.

Aanrijding maar net voorkomen

Even later ging de man een vrachtwagen inhalen (inmiddels op de Mansholtlaan) terwijl een andere vrachtwagen van de andere kant naderde. De verdachte kon een aanrijding met deze vrachtwagen maar net voorkomen.
Verderop ging de man door het rode licht naar rechts de Grindweg op (hoewel dat niet is toegestaan). Daar werd het gaspedaal weer ingetrapt en liep de snelheid op tot ongeveer 110 kilometer. De auto kwam tot stilstand bij een horecagelegenheid in het centrum van Bennekom.

Aanhouding
Daar werd de man door politie-ambtenaren aangesproken en aangehouden. Alcoholonderzoek wees uit dat de man gedronken had: 1,4 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen en de man werd overgebracht naar het politiebureau. (116481 / 116488)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---