Politie Amsterdam-Amstelland

Man neergestoken in Vondelpark

In het Vondelpark is in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 oktober een 23-jarige man neergestoken. Het slachtoffer liep daar ernstige verwondingen bij op en is in een ziekenhuis geopereerd. Inmiddels is zijn situatie stabiel doch kritiek.

Belaagd en gestoken
Het slachtoffer zat rond 1.45 uur met zijn vriendin in het Vondelpark toen hij plotseling door een onbekende man werd belaagd en gestoken. Het slachtoffer probeerde weg te komen, maar zakte na 50 meter in elkaar. Hij werd kort daarop gereanimeerd door de politie en overgebracht naar een ziekenhuis. De dader rende na zijn daad verder het park in.

Getuigen gezocht
Een deel van het Vondelpark werd afgezet voor sporenonderzoek. Vanwege de ernst van de zaak is er een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Het team staat onder leiding van een officier van justitie van het Openbaar Ministerie. De politie is dringend op zoek naar getuigen. Die kunnen zich melden via 0900-8844.

Signalement
Het signalement van de verdachte is als volgt:

- blanke man

- ongeveer 1.90 meter lang

- slank postuur

- halflang haar

- onverzorgd uiterlijk

- groen trainingspak

De politie waarschuwt mensen die de man zien zelf geen actie te ondernemen, maar contact op te nemen met de politie via 112.


____________________