Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Woninginbraken

Publicatiedatum: 18-10-2010 9:51:27

ARNHEM - In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom is op zaterdag 16 oktober en zondag 15 oktober twee keer aangifte gedaan van woninginbraak en één keer aangifte van inbraak in een schuur.

Er werd ingebroken in een woningen in de volgende plaatsen: Arnhem, Schepen van der Camerstraat


- Datum en tijdstip: op 16 oktober tussen 20:30 en 21:00 uur
- Buit: laptop, kistje en geld

- Methode: insluipen

Arnhem, Kinderkamp


- Datum en tijdstip: tussen 15 oktober 19:00 en 16 oktober 17:00 uur
- Buit: televisie

- Methode: openbreken deur achterzijde woning

Er werd ingebroken in een schuur in de volgende plaats: Arnhem, Ridderhof


- Datum en tijdstip: op 12 oktober tussen 17:00 en 17:20 uur
- Buit: twee fietsen


- Methode: insluipen

Buurtonderzoek
De politie stelt naar aanleiding van de inbraken vaak een buurtonderzoek in om te achterhalen of er wellicht buurtbewoners getuige zijn geweest. Zij kunnen soms waardevolle informatie hebben door wat ze gezien of gehoord hebben, die van belang kan zijn bij het opsporen van de daders. Dit soort informatie kan de politie overigens ook van pas komen bij het voorkomen van inbraken. Ziet u iets verdachts, een persoon of een auto? Noteer het signalement of kentekens van auto's en geef het door aan de politie op 0900-8844.

Tips
De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na ruzie op kermis

Publicatiedatum: 18-10-2010 9:43:34

ARNHEM - Een 33-jarige Arnhemmer is zondagavond 17 oktober in de wijk Presikhaaf in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou tussen half zeven en zeven uur op de kermis in de wijk betrokken zijn geraakt bij een ruzie met een groep jongeren waarbij geslagen zou zijn. Agenten troffen kort daarop de Arnhemmer en een groep jongeren aan. De man bleek enkele lichte verwondingen in het gezicht te hebben. Volgens de groep zou hij een dertienjarige jongen hebben geslagen. Daarop werd de Arnhemmer aangehouden. Hij vertelde later dat hij zich verweerd had nadat er in het spookhuis door een groep jongeren zonder aanleiding zou zijn geslagen. Ook zijn zevenjarige dochter zou zijn geslagen. De Arnhemmer is na verhoor vrijgelaten.
(116411)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man opgepakt met inbrekerswerktuigen

Publicatiedatum: 18-10-2010 9:43:02

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de vroege ochtenduren van maandag 18 oktober in de wijk De Laar-Oost een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij met inbrekerswerktuigen over straat ging. Agenten zagen de man rond vier uur zonder licht fietsen over de Venlosingel. Bij controle troffen de agenten gereedschap aan. De man zelf kon geen redelijke verklaring geven over wat hij daar deed en waarvoor het gereedschap diende. Daarop werd hij aangehouden.
(116511)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dronken Bemmelnaar aangehouden na overlast

Publicatiedatum: 18-10-2010 9:42:26

ARNHEM - In de Arnhemse wijk Malburgen-Oost heeft de politie in de vroege ochtenduren van zondag 17 oktober een 27-jarige man uit Bemmel aangehouden wegens openbare dronkenschap. Een wijkbewoner riep even voor acht uur de hulp in van de politie toen de Bemmelnaar bij haar voor de deur stond te schreeuwen. De man vertelde tegen de agenten dat zijn telefoon bij de bewoonster binnen lag. De vrouw vertelde echter van niets te weten en de Bemmelnaar niet eens te kennen. Nadat de agenten de man gesommeerd hadden te vertrekken bleef hij toch voor de deur staan schreeuwen. Daarop werd hij aangehouden. Hij is in de loop van de ochtend met een proces-verbaal naar huis gestuurd. (116313)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---