Wageningen Universiteit en Researchcentrum

cursus

INTERREG als kans

Succesvol subsidieaanvragen ontwikkelen

Introductie

INTERREG is een subsidieregeling die (semi-) overheden en instellingen zonder winstoogmerk de mogelijkheid biedt om Europese projecten op te zetten. Gemeenten, scholen, musea, Kamers van Koophandel, Universiteiten, Stichtingen uit geheel Europa e.a. kunnen met maximaal 75% INTERREG-subsidie nieuwe kansen benutten of oplossingen ontwikkelen voor economische, sociale en omgevingsgerelateerde vraagstukken. Het schrijven van een succesvol voorstel vraagt om kennis van INTERREG-regels en de bijbehorende taal. Samen met ECORYS Academy biedt WBS een praktische training aan waarmee u uw kansen op een succesvolle INTERREG-projectaanvraag vergroot. Deze training werd reeds meerdere malen in Europa gegeven en wordt nu in het Nederlands aangeboden.

De training behandelt

In de training leert u om een goed INTERREG voorstel te maken, dat voldoet aan de eisen en een grotere kans van slagen heeft. U leert om te gaan met de INTERREG taal en regels en u krijgt praktische handreikingen over veel gemaakte fouten, inhoud, structuur, partners vinden, budgetten en goedkeuring.

Doelgroep

De training richt zich op mensen die een succesvol INTERREG-voorstel willen indienen, zowel medewerkers van (semi)overheid en publieke instellingen, als mensen die als adviseur of partner bij het ontwikkelen van voorstellen betrokken zijn. De training is door de vele praktische tips zowel geschikt voor mensen die al ervaring hebben met INTERREG, als ook mensen zonder INTERREG-kennis. Doordat u tijdens de training aan uw eigen project of dat van een medecursist werkt, past u de opgedane kennis direct toe en kunt u ook concrete resultaten mee naar huis nemen.