Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.45 uur

Utrecht, 18-10-2010

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden omdat hij in bezit was van gestolen fietsen.

Agenten controleerden omstreeks 10.15 uur een auto waar zes fietsen in stonden. De auto reed het terrein van de Bazaar aan de Utrechteseweg op. De 19-jarige eigenaar uit Houten werd gevraagd de fietsen uit de auto te halen zodat deze gecontroleerd konden worden. Van de zes fietsen bleken er drie als gestolen gesignaleerd te staan. De Houtenaar werd aangehouden en de fietsen in beslag genomen.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie op het Zandpad een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance controleerden agenten een automobilist op het Zandpad. Op het moment dat de 37-jarige man uit Den Bosch werd aangesproken roken, agenten een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 610 ug/l uit. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingenomen. Hij werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op het Ghandiplein vond zondagmorgen een aanrijding tussen twee autos plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 52-jarige automobilist uit Utrecht reed omstreeks 09.55 uur met zijn auto over de Karl Marxdreef. Voor de man reed een lesauto. Ter hoogte van het verkeerslicht had de Utrechter te laat in de gaten dat de lesauto remde voor het rode licht. Hierdoor botste hij vol op de achterkant van de lesauto. Een 79-jarige vrouw, die als passagier in de auto van de Utrechter zat, raakte gewond aan haar hoofd en armen en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Verder raakte niemand gewond.

Wateroverlast door kwekerij

UTRECHT Bewoners van een flat ondervonden zondagavond veel overlast van een voormalige hennepkwekerij.

De politie werd omstreeks 22.20 uur naar een flat aan de Rooseveltlaan gestuurd. Bewoners hadden wateroverlast. Ter plaatse zagen agenten dat er water stond in de centrale hal. Ook was te zien dat er water via de muren naar beneden kwam. Bij de betreffende woning werd niet opengedaan. Hierop werd de deur opengebroken. In het huis troffen agenten een voormalige hennepkwekerij aan. De planten waren inmiddels gerooid. Wel was de kraan van het bewateringssysteem aan blijven staan.

Hierdoor liep het water door de hele woning en langs de muren naar beneden. De agenten hebben de kraan dichtgedraaid. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de woning.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 17 op maandag 18 oktober op het Smakkelaarsveld twee jongens aangehouden omdat zij een fiets hadden gestolen.

Omstreeks 01.10 uur kreeg de politie een melding dat twee jongens een fiets aan het stelen waren in de omgeving van het Smakkelaarsveld. Aan de hand van de opgegeven signalementen zagen agenten het tweetal met de fiets in de Noordertunnel lopen. De jongens, 15 en 16 jaar uit Zoetermeer en Nieuwegein, werden gecontroleerd. Op de vraag hoe de jongens aan de fiets kwamen konden, beiden geen antwoord geven. De jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bekenden zij later de fiets te hebben gestolen.