Politie Haaglanden

persberichten 18 oktober

Haaglanden, 18-10-2010

Zakkenrollers aangehouden

Den Haag Dankzij alert beveiligingspersoneel konden zondag 17 oktober twee zakkenrolsters worden aangehouden. De twee wisten omstreeks kwart over één s middags in een winkel aan de Wagenstraat de portemonnee van een 62-jarige Haagse te ontfutselen. Beveiligers die de diefstal zagen gebeuren, hielden de twee aan. Ze droegen hen even later over aan de politie, samen met camerabeelden waarop de diefstal was vastgelegd. De vrouwen, een 18-jarige Veenendaalse en een 19-jarige Edense, bekenden de diefstal. Het slachtoffer heeft haar portemonnee teruggekregen.

Voetbalruzie

Den Haag Op zondag 17 oktober om 13.45 uur werden politieagenten naar de Melis Stokelaan gestuurd vanwege een ruzie bij een voetbalvereniging ruzie. Ter plaatse bleek dat er tijdens een voetbalwedstrijd ruzie was ontstaan tussen een speler en een grensrechter. Vervolgens gingen spelers van beide teams met elkaar op de vuist. Nadat de vechtpartij gesust was, bleek dat er geen gewonden waren. In overleg met beide aanvoerders hebben de spelers elkaar excuses gemaakt en hiermee was de zaak afgedaan.

Vrouw mishandeld bij inparkeren

Den Haag Op zondag 17 oktober om 17.35 uur is een 24-jarige man in zijn woning aangehouden. Deze man wordt er van verdacht kort daarvoor een vrouw te hebben uitgescholden en mishandeld. Dit zou gedaan zijn omdat de vrouw haar auto wilde inparkeren en daarbij de rijbaan blokkeerde. De man wondt zich daar zo over op dat hij de vrouw te lijf ging. De zaak wordt onderzocht.

Verkeersongeval met letsel

Den Haag Politieagenten werden zondag 17 oktober rond 12.00 uur gestuurd naar de kruising Haringkade met de Marcelisstraat, omdat daar een aanrijding tussen een personenauto en een fietser had plaatsgevonden. De fietser wilde vanuit de Neptunusstraat over de Haringkade de Marcelistraat in fietsen maar gaf geen voorrang aan de auto die over de Haringkade reed. De GGD vervoerde de fietser, een 53-jarige man uit Delft, met een pijnlijke schouder en heup naar het ziekenhuis.

Brokken met papas auto

Naaldwijk Een 20-jarige man uit s-Gravenzande mag zijn vaders auto waarschijnlijk voorlopig niet meer lenen. De politie kreeg zondag 17 oktober omstreeks half zes een melding over een aanrijding in de Rembrandtstraat in Naaldwijk. Getuigen hadden gezien hoe de bestuurder van een personenauto vanaf de Molenstraat de Rembrandstraat in reed, uit de bocht vloog en drie geparkeerde autos ramde. Vervolgens reed de bestuurder door. De getuigen gaven de politie het kenteken van de auto door, waarna agenten naar de woning van de eigenaar gingen. De man vertelde dat zijn 20-jarige zoon de auto had geleend. Hij nam direct telefonisch contact op met zijn zoon, die zich later op de avond op het politiebureau meldde en werd aangehouden.

Schaapje op het droge

Wassenaar Een 51-jarige man uit Wassenaar redde zondag 17 oktober een schaap van een wisse verdrinkingsdood. Het dier was omstreeks kwart voor vier s middags in een sloot langs het Jaagpad gevallen en dreigde te verdrinken. De Wassenaarder waarschuwde politie en brandweer, waarna de sloot insprong en de kop van het schaap boven water hield. De brandweer heeft vervolgens zowel de man als het schaap op het droge geholpen. Beiden maken het goed.

Mannen aangehouden na inbraak
Wassenaar - Agenten kregen maandag 18 oktober omstreek 02.20 uur een inbraakmelding vanaf een sportclub aan de Buurtweg. Op de parkeersplaats van de club zagen zij een auto staan met twee Hagenaars van 17 en 21 jaar oud. Beide mannen waren al eerder met de politie in aanraking geweest vanwege inbraken. Een tweede surveillance-eenheid nam poolshoogte bij de club en constateerde dat er daadwerkelijk was ingebroken. Hierop hielden de agenten de twee Hagenaars aan.

Recalcitrante zwartrijder

Rijswijk - Agenten kregen zondag 17 oktober omstreeks 08.45 uur een melding dat HTM-personeel problemen had met een lastige passagier. Op de Haagweg troffen zij een 25-jarige Hagenaar die in bedwang werd gehouden door het HTM-personeel. Hij was door de controleurs slapend aangetroffen in de tram en bleek geen geldig vervoersbewijs bij zich te hebben. Toen de controleurs hem daarvoor beboetten en uit de tram wilden zetten, werd hij agressief. Ook tegen de agenten bleef de man zich agressief gedragen. Op het politiebureau kreeg hij meerdere processen-verbaal.

Kop-staart

Rijswijk - Op de Prinses Beatrixlaan ontstond maandag 18 oktober omstreeks 00.15 uur een aanrijding toen een 49-jarige Hagenaar te laat stopte voor het rode licht. Een 74-jarige Rijswijker stond in zijn auto te wachten voor het rode verkeerslicht. De Hagenaar zag de Rijswijker te laat en reed hem van achteren aan. Beide bestuurders zijn door ambulancepersoneel nagekeken en hoefden niet naar het ziekenhuis.

Gesignaleerde bestuurder rekent af

Delft - Agenten controleerden zondag 17 oktober omstreeks 12.30 uur een 39-jarige Hagenaar die met zijn auto over de A13 reed. De man bleek nog vier keer gesignaleerd te staan, voor een totaalbedrag van 365 euro. Nadat hij het bedrag op het politiebureau had voldaan, mocht hij zijn weg vervolgen.

Getuigen woningoverval gezocht

Nootdorp Een 48-jarige man uit Nootdorp en zijn even oude vriendin zijn in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober in hun woning aan de Magnoliadreef overvallen. De slachtoffers lagen te slapen toen zij omstreeks drie uur wakker werden van geluiden bij het raam van hun slaapkamer op de eerste verdieping. Op het balkon bleek een man te staan. Nadat hij had geconstateerd dat de bewoners lagen te slapen, stelde hij zijn mededaders daarvan op de hoogte. Zij bevonden zich in de tuin aan de achterzijde van het huis en wisten zich vervolgens via de glazen pui toegang tot de woning te verschaffen. De man en zijn vriendin werden vanaf de begane grond gesommeerd boven te blijven, waarna de benedenverdieping werd doorzocht en de daders er met geld en goederen vandoor gingen. De recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp is een onderzoek begonnen naar de overval en roept eventuele getuigen op om zich te melden via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Huiselijk geweld, man aangehouden

Zoetermeer - Een 31-jarige vrouw uit Zoetermeer werd zondag 17 oktober slachtoffer van huiselijk geweld. De vrouw werd door haar man geschopt en geslagen. De politie hield de 42-jarige man aan. De vrouw deed aangifte. De man zit nog vast voor verhoor. Maandag wordt bekeken of er een huisverbod wordt opgelegd.

Politie Haaglanden treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk Geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Huisverbod

De gemeenten in de regio Haaglanden zijn onlangs gestart met de uitvoering van de Wet tijdelijk huisverbod. Dit betekent dat in situaties waarin er een acute dreiging is voor het slachtoffer van huiselijk geweld, door de burgemeester een huisverbod van tien dagen kan worden opgelegd. De geweldpleger wordt vervolgens door de politie gesommeerd om per direct het huis te verlaten en de huissleutels in te leveren. De pleger mag in deze periode niet in of om het huis komen en ook geen contact hebben met het gezin. De maatregel zorgt voor een afkoelingsperiode waardoor escalatie kan worden voorkomen. Tijdens deze periode van tien dagen wordt de hulpverlening in de richting van de dader en het gezin op gang gebracht. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of bij een ernstig vermoeden daarvan.