Gemeente Oldambt


En de namen zijn............De Meerkant en De Rietkraag

foto prijswinnaars

Brede School en Sporthal Midwolda-Oostwold hebben vandaag hun naam en logo gekregen.

Vandaag zijn in aanwezigheid van alle kinderen van de Brede School in een feestelijke bijeenkomst de namen bekend gemaakt van de school en de sporthal. De namen zijn het resultaat van een prijsvraag waar meer dan honderd reacties op zijn gekomen.

Een jury, bestaande uit projectarchitect Maartje Berenschot en de wethouders Bard Boon en Bé Zwiers, heeft de uiteindelijke keuze gemaakt.Het schoolgebouw krijgt de naam De Meerkant, de sporthal krijgt de naam De Rietkraag. Burgemeester Pieter Smit maakte vandaag deze namen en een bijhorend logo bekend.

Feestelijke bekendmaking

Vandaag werden de namen bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de hangar van Oostwold Airport. Aanwezig waren de ruim 350 kinderen die straks naar De Meerkant gaan, inzenders van de prijsvraag en de andere partners in De Meerkant. Het was een groot feest met clowns, ballonnen, vliegers, zumbadans, muziek en limonade. De namen werden onthuld in een levensgrote puzzel.

De Meerkant: een krachtige naam

Mevrouw Nuis is indiener van de naam de Meerkant. Zij zegt over haar keuze: "Het is een mooie, krachtige en overkoepelende naam. Je kunt er alle kanten mee op. Er zit meer in het gebouw en de school heeft duidelijk meer kanten".

Sporthal De Rietkraag

Wubbo Jonker is indiener van de naam de Rietkraag. De jury vindt dat deze naam goed bij De Meerkant past: "De sporthal ligt evenwijdig aan de dijk waardoor je er over heen kunt kijken. Je kijkt langs de rietkraag in het water. De Rietkraag is een tijdloze, sterke naam".

Een rondvlucht boven Oldambt

De beide winnaars hebben een rondvlucht gewonnen boven het Oldambt

Oldambt, 15 oktober 2010

* nieuwsbrief De Meerkant 3okt- def.pdf (424,5 KB)