Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.05 uur

Utrecht, 18-10-2010

Automobilist betrapt

BREUKELEN Een 49-jarige automobilist uit Amsterdam is betrapt op een snelheidsovertreding en het rijden onder invloed van alcohol.

Politiemensen reden in een onopvallende videosurveillanceauto over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam. Toen zij met een behoorlijke hoge snelheid werden ingehaald, besloten zij de Amsterdammer te volgen en voerden een trajectmeting uit. Hieruit bleek dat hij na correctie 34 km/u harder reed dan was toegestaan(100 km/u).

Hierop gaven de politiemensen de Amsterdammer een stopteken, maar kregen hem maar met moeite aan de kant. Bij het aanspreken riekte de Amsterdammer sterk naar het gebruik van alcohol. Na de blaastest op straat, moest hij mee naar het bureau. Na de ademanalyse kwam vast te staan dat hij 610 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

BREUKELEN Bij een lasersnelheidscontrole op zondag 17 oktober tussen 17.00 en 18.45 uur op de Brugoprit kregen 9 bestuurder een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u waar 50 km/u is toegestaan.