Politie Amsterdam-Amstelland

Motorrijder overleden na aanrijding en valpartij

Op de snelweg A1 ter hoogte van Diemen is zondagochtend 17 oktober rond zeven uur een 42-jarige motorrijder overleden nadat hij betrokken was bij een aanrijding met een personenauto.

Inhaalmanoeuvre
De man reed op zijn motor vanuit Almere naar Amsterdam. Het incident vond plaats op de meest rechter rijstrook vermoedelijk bij en na een inhaalmanoeuvre. De motor raakte de linkerachterkant van de auto. Vervolgens ging de motorrijder op de vluchtstrook, rechts voor de auto rijden. Plotseling reed hij, om nog onverklaarbare reden, schuin de A1 over waarna hij eindigde op de linker vangrail.

Reanimatie mocht niet baten
Omstanders hebben hem van de vangrail gehaald en zijn onmiddellijk met reanimatie begonnen die later door de hulpdiensten, waaronder het MMT (Mobiel Medisch Team) werd overgenomen. Het slachtoffer is ter plaatse overleden.

Zoals gebruikelijk is de bestuurster van de betrokken personenauto voor het afleggen van een verklaring meegenomen naar een politiebureau. Twee rijstroken zijn tijdelijk afgesloten geweest. De aanrijding is in behandeling bij politiemensen van de Dienst Controle Infrastructuur en Verkeer (DCIV).


____________________