Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.15 uur

Utrecht, 18-10-2010

Ervandoor in een brommobiel

BAARN Een onder invloed van alcohol verkerende vrouw had op zondagavond 17 oktober een aanrijding met haar brommobiel en ging er vervolgens vandoor.

Rond 23.05 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw in een brommobiel op de Irisstraat tegen een geparkeerde auto was gebotst en vervolgens was doorgereden. Agenten gingen ter plaatse en zagen de brommobiel op de Bosstraat rijden. Zij gaven de bestuurster een stopteken, maar zij reed gewoon door, waarbij zij slingerend de gehele breedte van de weg nodig had. Ook toen de agenten het zwaailicht aanzetten, stopte zij niet.

De vrouw reed op de Oosterstraat bijna een haar tegemoetkomende fietsster frontaal aan. De fietsster sprong van haar fiets en zocht een veilig heenkomen tussen twee geparkeerde autos. Op de Irisstraat bracht de verdachte uiteindelijk haar voertuig tot stilstand. De agenten lieten haar een blaastest afleggen, waaruit bleek dat zij beduidend te veel had gedronken. Zij hielden de vrouw, 62 jaar oud en afkomstig uit Baarn, aan en brachten haar over naar het politiebureau. De aangereden auto bleek schade aan de achterzijde te hebben opgelopen.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 665 ug/l, meer dan 7,5 keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Baarnse is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het doorrijden na een aanrijding. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.