Politie Hollands Midden

Nieuwerkerk aan den IJssel - Verdachte inbraak aangehouden door marathonloper

Nieuwerkerk aan den IJssel, 18-10-2010 o Een verdachte van poging inbraak is op zaterdag 16 oktober aangehouden nadat hij door een bewoner betrapt werd.

De bewoner aan de Taag zag op zaterdag 16 oktober rond 13.40 uur een 39-jarige man over het dak van zijn woning lopen. Hij kwam die middag net thuis en hoorde van boven gestommel komen. Hij keek vanaf zijn woonkamer door het raam omhoog en zag de man. Deze ging er bij het zien van de bewoner vandoor, waarna hij de achtervolging inzette. Ondertussen riep hij naar zijn buren dat zij de politie moesten bellen.

De verdachte rende het Essepark in met de bewoner, een marathonloper, op zijn hielen. Onderweg kreeg de bewoner hulp van een voorbijganger die ook achter de verdachte ging aanrennen. Aan de Bermweg gaf de verdachte het op en ging op zijn knieën op het fietspad zitten. De politie kwam even later ter plaatse en heeft de man meegenomen naar het politiebureau. De bewoner zag toen hij later thuis was dat zijn slaapkamerraam openstond, terwijl deze op de knip had gestaan. Een aantal lades stonden open. Op het eerste gezicht was er niks weggenomen. De man heeft aangifte gedaan.