Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 oktober 2010

Scooterrijder raakt rijbewijs kwijt naar zeer gevaarlijk rijgedrag

Enschede

Een 23-jarige man uit Enschede raakte zondag 17 oktober zijn rijbewijs kwijt na roekeloos rijgedrag.

Zondag 17 oktober omstreeks 15.45 uur kreeg de politie melding dat een 6-tal scooterrijders als een bezetene rondreden op de Wicher Nijkampstraat in Enschede. Toen de politie arriveerde gingen de scooterrijders snel vandoor. Eén scooterrijder ging in de richting van de Zaaierstraat. Daarbij reed hij roekeloos langs een aantal spelende kinderen. De kinderen moesten zich in veiligheid brengen om niet door de scooterrijder te worden aangereden. De man keerde zijn scooter en reed wederom roekeloos langs de spelende kinderen en ging er vandoor. De politie kon het kenteken achterhalen waarna zij naar de woning van de man gingen. De 23-jarige scooterrijder kon zijn rijbewijs inleveren in verband met zijn gevaarlijk rijgedrag. Een proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010094122)

Automobilist gewond bij eenzijdige aanrijding

Hengelo

Een 41-jarige automobilist uit Enschede raakte maandag 18 oktober gewond bij een eenzijdige aanrijding op de A35 ter hoogte van Hengelo.

In de nacht van zondag op maandag 18 oktober kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de A35, ter hoogte van Hengelo. Een 41-jarige automobilist uit Enschede raakte om onduidelijke reden de controle over zijn auto kwijt en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurder raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010094177)

Motorrijder gewond bij aanrijding

Losser

Een 59-jarige motorrijder uit het Duitse Bad Bentheim raakte zondag 17 oktober gewond bij een aanrijding op het Ds. Froenplein in Losser. De 59-jarige motorrijder reed over de rotonde van het Ds. Froenplein. Een 79-jarige automobilist uit Geesteren kwam op dat moment de rotonde op rijden en zag de motorrijder vermoedelijk over het hoofd. De motorrijder moest uitwijken voor de automobilist en kwam ten val. De 59-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010094041)

Man aangehouden voor vernielen auto's

Hengelo

Een 55-jarige man uit Almelo werd zondag 17 oktober aangehouden, omdat hij diverse auto's had vernield.

Zondagmiddag 17 oktober omstreeks 12.45 uur zag een getuige een onbekende man diverse auto's aan het vernielen was op een parkeerplaats aan de Bornsestraat in Hengelo. De getuige kon het kenteken doorgeven aan de politie. Ter plaatse bleek dat de man een viertal auto's had vernield. De politie ging naar de woning van de man en trof hem daar aan. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010094048)