Politie Gelderland-Zuid

Jongens met balletjespistolen aangehouden

Nijmegen, 18-10-2010 o Zondagmiddag meldde een politieman (in vrije tijd) aan de meldkamer dat hij in De Geerkamp in Nijmegen een viertal jongens had zien lopen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Daarop werd een surveillance-eenheid die kant op gestuurd om de jongens staande te houden. Even later troffen de agenten het groepje aan, allevier bleken in bezit van een balletjespistool.

De jongens vertelden de balletjespistolen net gewonnen te hebben op de kermis en ermee aan het spelen te zijn. Deze neppistolen bleken voor afdreiging geschikt en vallen daarmee onder de wapenwet. De vier zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om jongens van 13 en 14 jaar afkomstig uit Nijmegen en Beuningen.

De balletjespistolen, nog een ander speelgoedpistool en wat losse balletjes zijn in beslag genomen. Alle spullen zijn vernietigd. Agenten namen verklaringen op van de vier jongens. In de loop van zondagavond werden zij overgedragen aan hun ouders. Die gaven toestemming voor verdere afhandeling, voor baldadigheid, via HALT. (08)

Laatst gewijzigd 18-10-2010 12:24 | © Regio Gelderland-Zuid |