Vlaamse Overheid

(N264) en Celestijnenlaan in Leuven: herstelling wegdek

Kruispunt Koning Boudewijnlaan (N264) en Celestijnenlaan in Leuven: herstelling wegdek

Vlaamse overheid

maandag 18 oktober 2010

Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag 18 oktober met de asfaltering van het kruispunt van de Koning Boudewijnlaan (N264) en de Celestijnenlaan. De aansluitingen van de Celestijnenlaan met de Koning Boudewijnlaan en de afslagstroken in de middenberm van de Koning Boudewijnlaan worden aangepakt. De twee kanten van de Celestijnenlaan zullen opeenvolgend afgesloten worden - dat verkeer zal tijdelijk omgeleid worden. Om de hinder op de Boudewijnlaan te beperken, worden er op de Boudewijnlaan enkel rijstroken afgesloten buiten de spitsuren. Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werkzaamheden beëindigd worden op donderdag 21 oktober.

Maandag 18 en dinsdag 19 oktober: verkeer richting IMEC omgeleid In een eerste fase wordt de rechtse afslagstrook van de Koning Boudewijnlaan in de rijrichting van Leuven aangepakt. Het verkeer dat uit Brussel komt en naar IMEC of de K.U. Leuven wil rijden, zal dan de omleiding via de ring van Leuven en de Kardinaal Mercierlaan moeten volgen. Het verkeer dat uit het centrum komt en richting IMEC moet, zal rechtsomkeer moeten maken aan het volgende kruispunt, en vervolgens dezelfde omleiding via de ring en de Kardinaal Mercierlaan moeten volgen.

De werkzaamheden op de linkerrijstrook van de Koning Boudewijnlaan zullen tussen 9:00 uur en 15:30 gebeuren.

Woensdag 20 en donderdag 21 oktober: noordelijke kant Celestijnenlaan afgesloten
Terwijl de noordelijke aansluiting van de Celestijnenlaan wordt afgesloten, wordt het verkeer omgeleid via de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) en de Tervuursesteenweg (N3). Ook tijdens deze tweede fase zal de aannemer aan de andere kant van het kruispunt werken (kant IMEC). Daardoor zal de doorstroming van het verkeer dat van IMEC en de K.U. Leuven komt, en de Koning Boudewijnlaan wil nemen, enigszins vertraagd verlopen.

Winterschade
Het asfalt van de afslagstroken in de middenberm en de aansluitingen van de Celestijnenlaan leed schade door de strenge vorst van de afgelopen winter. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft deze zomer in Vlaams-Brabant het wegdek hersteld van de gewestwegen die het zwaarst onder het vorstweer van de afgelopen winter hebben geleden. Op elke locatie heeft een aannemer op een drietal dagen tijd de asfalt onderlaag en de toplaag van het wegdek vervangen. De aannemer heeft op bepaalde locaties 's nachts gewerkt, zodat het verkeer zo weinig mogelijk gehinderd werd.

* de E314 in Wilsele en Bekkevoort
* de ring om Brussel (R0) in Dilbeek
* de Sint-Annalaan (N202) in Grimbergen en Vilvoorde
* de Vaartdijk (N260) in Vilvoorde
* de Brusselsesteenweg (N4) in Overijse
* de Tiensesteenweg (N223) in Binkom
* de Terhulpensesteenweg (N253) in Maleizen
* de Langestraat (N272) in Gooik
* de Liersesteenweg (N10) in Begijnendijk
* de Ninoofsesteenweg (N28) in Halle
* de Brusselsesteenweg (N282) in Lennik
* de Breemstraat en de Stationsstraat (N269) in Herne