Politie Limburg-Noord

Korpschef stuurt 'Meldpunt-Veoliabus' op pad


Datum: 18-10-2010
Tijd bericht: 12:19
Plaats: Venlo
Korpschef Bryan Rookhuijzen heeft maandagmorgen 18 oktober 2010 de eerste Veoliabus met het logo van het Meldpunt Agressief Weggedrag op pad gestuurd. "Ik vind het erg belangrijk dat met dit meldpunt burgers zelf actie kunnen ondernemen tegen wegmisbruikers", aldus de korpschef, "en vanuit de politieorganisatie ook direct antwoord krijgen op hun melding". Èn het meldpunt geeft de politie meer informatie over verkeersmisdrijven.

Maandagmorgen 09.30 uur reed een grote Veoliabus bij het regiobureau aan de Rijnbeekstraat voor. De hele achterkant van de bus was beplakt met het logo van het Meldpunt. Burgers hebben inmiddels een scala van mogelijkheden om ogen en oren voor de politie te zijn. Ze hoeven niet meer passief te blijven, maar kunnen hun betrokkenheid bij de maatschappij en haar reilen en zeilen tonen. Naast SMS-alert, Amber alert en het Burgerservicenummer heeft de politie nu nog een contactmogelijkheid. Het alom bekende landelijke telefoonnummer politie 0900 - 8844 kan nu ook voor het melden van wegpiraten gebruikt worden.

Ook Bart Pastoor, secretaris van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) was aanwezig bij de start van het Meldpunt. De provincie heeft de busreclame gefinancierd om zodoende bij te dragen aan een statement op het gebied van verkeersveiligheid. "Hiermee kan ook de provincie bijdragen aan ons streven naar nul verkeersslachtoffers". In dat kader hanteert de provincie de slagzin: maak van de nul een punt. "Elke activiteit die hieraan bijdraagt steunen wij van harte", aldus Bart Pastoor.

Bericht voor de media: Voor een foto van de start van de Veoliabus bij het regiobureau in Venlo kunt u contact opnemen met Bureau Communicatie Politie Limburg-Noord