Politie Gelderland-Zuid

Teveel drank op: rijbewijs kwijt

Maurik, 18-10-2010 o Zondagmiddag rond 17.40 uur werd politie gevraagd op de Kapelstraat in Maurik. Daar zou een bestuurder van een bestelauto tegen een paaltje zijn gereden en er vervolgens vandoor zijn gegaan. Een getuige, die vertelde dat de man daarvoor al slingerend had rondgereden, kon de betreffende auto aanwijzen. Agenten maakten de man die erin lag te slapen wakker en stelden nader onderzoek in.

De man, een 47-jarige inwoner van Beusichem, vertelde inderdaad tegen het paaltje aangereden te zijn. Vervolgens lieten de agenten de man blazen. Dit pakte niet goed voor hem uit.
Na een indicatie "F" op de voorselectieapparatuur moest de 47-jarige mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Die gaf een uitslag van 865 ug/l, ruim boven de wettelijk strafbare limiet van 220 ug/l. De hoge uitslag was reden om direct het rijbewijs van de bestuurder in te vorderen. Proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De officier van justitie zal beslissen over teruggave van het rijbewijs en over de strafmaat.
(08)

Laatst gewijzigd 18-10-2010 13:16 | © Regio Gelderland-Zuid |