Gemeente Leidschendam-Voorburg


* Nieuws 2010

Life & Garden winnaar toegankelijkheidsprijs 2010

18 oktober 2010 - Aan ondernemers Peter en Lizette de Groot van tuincentrum Life & Garden in Leidschendam is de Toegankelijkheidsprijs 2010 uitgereikt. Wethouder Gregor Rensen overhandigde de prijs op 15 oktober tijdens de Week van de Toegankelijkheid.

Inwoners van de gemeente konden een bedrijf of instelling nomineren. Er waren verschillende bedrijven genomineerd. Deze zijn beoordeeld door een jury bestaande uit leden van het MKB Leidschendam-Voorburg, Platform Gehandicapten en de gemeente Leidschendam-Voorburg. Daarna is er een selectie gemaakt van 3 kandidaten. Naast het Life en Garden waren Slagerij Vreeburg in Voorburg en restaurant de Woelige Baren in Leidschendam geselecteerd.

De jury heeft de drie kandidaten bezocht en Life & Garden als winnaar gekozen. De reden is dat Life & Garden een zeer compleet pakket van maatregelen biedt om toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking te bevorderen. Het tuincentrum heeft bijvoorbeeld een invalidentoilet dat aan alle eisen voldoet. Er is een ruime drempelvrije entree en de paden zijn goed doorgankelijk, ook bij de kassa. Daarnaast zijn er een tweetal rolstoelen beschikbaar voor bezoekers en er zijn invalidenparkeerplaatsen direct naast de entree.

De ondernemers ontvingen een mooie cheque ter waarde van EUR 2.000, en een sticker als publiek bewijs dat Life & Garden de meest toegankelijke onderneming van Leidschendam-Voorburg in 2010 is.

Waarom een Toegankelijkheidsprijs?
De toegankelijkheidsprijs is een samenwerkingsverband van de gemeente Leidschendam-Voorburg het MKB Leidschendam-Voorburg en het Platform gehandicapten. Het doel van de prijs is om de drempels op het gebied van toegankelijkheid zowel letterlijk als figuurlijk te overwinnen. De gemeente wil ondernemers stimuleren om ook zelf met kleine middelen hun onderneming toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.