Politie Gelderland-Zuid

Illegaal vuurwerk in beslag genomen

Nijmegen, 18-10-2010 o Zondagavond rond 20.30 uur werd melding gemaakt van het gooien met vuurwerk in de Lange Hezelstraat in Nijmegen. Drie jongens, die mogelijk ook een stroomstootwapen bij zich hadden, zouden richting het Joris Ivensplein lopen. Politieagenten gingen erheen om poolshoogte te nemen en zagen al gauw drie jongens lopen die voldeden aan het opgegeven signalement.

Twee van de jongens werden door de agenten staande gehouden, een derde ging er vandoor. Nadat zij waren aangesproken overhandigde één van de jongens een stroomstootwapen aan de agenten. Hij werd meteen aangehouden als verdachte voor de wet Wapens en Munitie. Vervolgens werden beiden gefouilleerd. In verband met op de grond aangetroffen vuurwerk werden beide jongens aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Proces-verbaal
In de loop van de avond kon op een adres in Nijmegen ook de derde verdachte worden aangehouden. Het gaat om drie minderjarigen, van 15, 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Waardenburg en Brakel. De drie werden voor verhoor ingesloten. Eén van hen is zondagavond al in vrijheid gesteld, de andere twee in de loop van maandag. Eén verdachte, de 16-jarige jongen, heeft bekend dat hij het stroomstootwapen en illegale vuurwerk in bezit had. Proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt. Beide andere jongens waren er zondagavond wel bij, maar hadden verder geen betrokkenheid.

Het illegale vuurwerk is voor het onderzoek in beslag genomen en zal daarna worden vernietigd.
(08)

Laatst gewijzigd 18-10-2010 13:48 | © Regio Gelderland-Zuid |