Lex Veldhuis wint Nederlands kampioenschap poker in Rotterdam

18/10/2010 14:28

PokerStars Nederland

Lex Veldhuis is zaterdagavondavond laat Nederlands kampioen pokeren geworden. In het Holland Casino in Rotterdam streden 200 bekende pokerspelers om de titel en de hoofdprijs van 55 duizend euro. Daarnaast wint Veldhuis een entry ticket voor de Master Classics of Poker, dat in november in Amsterdam plaats vindt.

Lex Veldhuis is een van de bekendste pokerspelers van Nederland en is ook op de Amerikaanse televisie te zien in de pokershows 'High Stakes Poker' en 'The Big Game'. Vorig jaar won het online pokertalent op de World Series of Poker 220 duizend dollar. Lex Veldhuis is tevens een teamgenoot van Fatima Moreira de Melo, Marcel Luske en Pieter de Korver, die samen met enkele andere talentvolle pokerspelers deel uitmaken van Team PokerStars Pro Nederland.

De in Amsterdam woonachtige Veldhuis speelde een uitermate sterk en stabiel NK en kwam uiteindelijk in de finale 'heads-up' (1 tegen 1) tegenover een van zijn beste vrienden, Sybe Smit, te zitten. Veldhuis snoert met deze overwinning zijn criticasters de mond. Zij verweten de aggressief spelende Nederlander dat hij naast online overwinningen nog nooit een groot live toernooi op zijn naam had weten te zetten. Veldhuis: "Dit is echt ongelofelijk. Mijn eerste grote live overwinning. Ik ben heel gelukkig nu."





http://www.pokerstars.nl/team-pokerstars/lex-veldhuis/