Gemeente Maassluis

Website MASactief voor Maatschappelijke stage in de lucht

M@sActief.jpg

De website www.masactief.nl is online. Op deze website van de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen kunnen non-profitorganisaties en leerlingen van het voorgezet onderwijs elkaar vinden voor een Maatschappelijke stage.

Maatschappelijke stage houdt in dat leerlingen van het voortgezet onderwijs kennismaken met vrijwilligerswerk en een onbetaalde bijdrage leveren aan de samenleving. De jongere doet iets voor een ander en leert verantwoordelijkheid te nemen. Tijdens de stage ontdekt de jongere overeenkomsten en verschillen in zijn eigen en andermans leefwijze, cultuur en levensbeschouwing. Voor non-profit organisaties is dit dé manier om jonge vrijwilligers te werven.

M@Sactief brengt de maatschappelijke stagepartijen met elkaar in contact. Leerlingen van aangesloten scholen kunnen op deze site hun maatschappelijke stage zoeken, aanvragen en registreren. Docenten hebben een overzicht van de activiteiten van hun leerlingen en de vacatures.

Voor aanmelding van klussen voor een maatschappelijke stage of meer informatie: log in op www.masactief.nl, bel naar 010 - 248 48 01 of mail naar info@masactief.nl.