Gemeente Aalten


Is uw kind te zwaar? Doe mee aan de cursus Evenwicht!

De cursus Evenwicht is bedoeld voor kinderen van 9 tot 12 jaar met overgewicht én hun ouders. De kinderen en hun ouders leren van alles over gezond eten en bewegen. Ze leren hoe een gezonde maaltijd eruit ziet en welke dingen minder gezond zijn. Daarnaast leren ze heel veel over bewegen. De kinderen ontdekken dat bewegen niet alleen gezond is, maar vooral erg leuk.

Tijdens 4 cursusbijeenkomsten gaan de kinderen onder leiding van een sportinstructeur anderhalf uur sporten. De overige cursusbijeenkomsten gaan de kinderen ook altijd even bewegen, lekker naar buiten en actief aan de slag! Als extraatje krijgen alle kinderen die meedoen aan de cursus Evenwicht een rondleiding door het stadion van De Graafschap in Doetinchem.
De cursus wordt verzorgd door een jeugdverpleegkundige van GGD Gelre-IJssel en een diëtist van Sensire/Yunio. De cursus bestaat uit 13 bijeenkomsten van anderhalf uur; de kinderen zijn alle 13 bijeenkomsten aanwezig en de ouders zijn 8 bijeenkomsten aanwezig.

In november start een cursus Evenwicht in Groenlo. U kunt uw kind hiervoor aanmelden bij GGD Gelre-IJssel. De kosten voor de cursus zijn EUR 12,50 per kind.

De cursus Evenwicht van GGD Gelre-IJssel en Sensire/Yunio boekt goede resultaten. Meer dan 180 kinderen hebben de cursus al gevolgd. Uit onderzoek blijkt dat bij zestig procent van de kinderen het overgewicht tijdens de cursus afneemt. En bij zeventig procent van de kinderen is 2 jaar na de cursus het overgewicht zelfs nog verder afgenomen. Dankzij deze goede resultaten hebben de Achterhoekse gemeenten besloten om de cursus in 2010 opnieuw te financieren.

Meer informatie over de cursus staat in de folder `Evenwicht'. Deze folder kan gratis aangevraagd worden bij GGD Gelre-IJssel, afdeling Jeugdgezondheidszorg. Per tele-foon: 088 - 443 37 03 of via e-mail: secretariaatjgz@ggdgelre-ijssel.nl.