Politie Hollands Midden

Lisse - Controles op de Ruishornlaan

Lisse , 18-10-2010

De politie werkt samen met de gemeente aan een verkeersveilig Lisse. Uit de meest recente Veiligheidsmonitor bleek dat inwoners vonden dat er geregeld te hard werd gereden op bepaalde wegen in Lisse. Uiteindelijk heeft de politie prioriteit gegeven aan de controle op snelheid in zeven straten, waaronder de Ruishornlaan.

De politie heeft een aantal keer op de Ruishornlaan op snelheid gecontroleerd. Het is echter gebleken dat de bebording op de weg tijdens de controle niet geheel juist was. Het plaatsnaambord, dat de grens van de binnenbebouwde kom aangeeft, stond er niet. Vanwege deze constatering worden bijna 800 bekeuringen vernietigd. De bestuurders die een bekeuring hebben gekregen, zullen binnenkort een brief met uitleg van het CJIB krijgen. Als de bekeuring al betaald is, zal dit bedrag worden teruggestort.

De politie zal de controles op de Ruishornlaan doorzetten, zodra de bebording aan de gewenste situatie is aangepast. Op de Ruishornlaan mag 50 km/u gereden worden. De controles moeten het verkeer voor zowel automobilisten, voetgangers als fietsers veiliger maken.