Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 18 oktober

Alkmaar, 18-10-2010 o 15.15 uur

Diefstal met behulp van bekende babbeltruc

Alkmaar, zondag 17 oktober 2010.

Rond 17.00 uur kreeg een hoogbejaarde dame aan de Beethovensingel drie Noord Afrikaanse jongens van een jaar of 16 tot 20 aan de deur. Ze waren bezig met een collecte voor school zo vertelden ze de oude vrouw.

Ze ging naar binnen om 5 euro te halen maar werd gevolgd door twee van de jongens, waarvan er één ongemerkt naar boven ging. Een buurvrouw rook onraad en kwam er bij. Zij werd door de jongen die van boven kwam weggeduwd waarna het drietal op de fiets op de vlucht sloeg. De bewoonster miste vervolgens van de bovenverdieping een gouden schakelarmband. De drie droegen donkere jassen. Eén had een groen shirt eronder, de ander een witte blouse en de derde droeg een rood sjaaltje.

De politie waarschuwt om niet met dergelijke collectanten in zee te gaan en er op bedacht te zijn ze niet binnen te laten.

Fietsster komt om het leven na aanrijding met aanhangwagen

Oudeschild, zondag 17 oktober 2010.

Rond 16.00 uur vond er op de Dijkmanshuizen een aanrijding plaats tussen een 62-jarige vrouw op een fiets uit Wijchen en een tractor met aanhangwagen bestuurd door een 20-jarige man uit Oosterend.

De tractor kwam op de smalle weg de met haar familie fietsende vrouw tegemoet. De bestuurder ging gedeeltelijk de berm in, evenals de vrouw. Vermoedelijk is de vrouw naar de combinatie toe gevallen en kwam ze daarbij onder de wielen van de aanhangwagen. Ze is ter plaatse in het bijzijn van haar man overleden.

Man overleden na eenzijdig ongeval

Wieringerwaard, maandag 18 oktober 2010.

Vanmorgen rond 05.00 uur ontdekte een passant dat er een auto tegen een boom aan was gereden op de Barsingerweg. De 24-jarige bestuurder uit Anna Paulowna bleek te zijn overleden. De oorzaak van de aanrijding is nog onbekend maar heeft wel met een flinke snelheid plaatsgevonden. Er is vermoedelijk geen drank in het spel. De politie doet een nader onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Wieringerwerf via 0900-8844.

Auto tegen boom, passagier zwaar gewond

Heerhugowaard, zondag 17 oktober 2010.

Rond 14.50 uur vond er op het Nijverheidsplein een eenzijdig ongeval plaats. De 21-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard reed vanaf de Marconistraat linksaf het Nijverheidsplein op. In deze bocht naar links verloor hij vermoedelijk door een te hoge snelheid de controle over het voertuig. De auto reed de berm in aan de rechterzijde van de rijbaan en botste daar tegen een boom.

Een 19-jarige vrouw uit Frankrijk, die als passagier in de auto zat liep hoofdletsel op en werd opgenomen op de afdeling intensive care van het ziekenhuis. Ze is buiten levensgevaar. De bestuurder liep een gebroken vinger en beenletsel op. Van hem is een bloedproef afgenomen.

Fietser gewond

Andijk, zondag 17 oktober 2010.

Rond 13.00 uur vond er op de Driehuizen een aanrijding plaats tussen een 56-jarige automobilist uit Bovenkarspel en een 67-jarige fietser uit Wervershoof. De automobilist reed over de voorrangsweg de Driehuizen in de richting van Wervershoof. De fietser reed over het Kerkeland en reed zonder stoppen de voorrangsweg op. De automobilist moest hard remmen en uitwijken. Hij tikte nog net het achterwiel van de fietser aan en belandde in de berm tegen een lantaarnpaal. De fietser kwam ten val op het wegdek en was kort buiten bewustzijn. Hij is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis in Hoorn.

Bromfietser zwaar gewond na mislukte testrit

Benningbroek, zondag 17 oktober 2010.

Rond 16.45 uur raakte een 20-jarige man uit Lambertschaag die op een bromscooter reed, zwaar gewond na een botsing met een boom en een hekwerk. De man had met anderen een reparatie verricht aan de scooter die van een vriend van hem was. Van de scooter bleef ondermeer het gas hangen. Bij de testrit was dit kennelijk nog het geval waardoor hij de macht over het stuur verloor. Hij raakte zwaar gewond. Een traumahelikopter heeft medische assistentie aan de ambulance verleend. Het slachtoffer is met een zware hersenschudding en mogelijk nekletsel opgenomen in het ziekenhuis. De bromfiets is voor een technisch onderzoek door de politie in beslag genomen.

Aanrijding met een gewonde

Venhuizen, maandag 18 oktober 2010.

Rond 12.00 uur vond op de Zijperweg bij de kruising met de Lakemanweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bestelbusje. Tengevolge van de botsing kwamen beide voertuigen in een slootje terecht.

De botsing ontstond toen een 58-jarige bestuurder van de personenauto uit Venhuizen, die reed over de Zijperweg in de richting van de Zuiderdijk, op de kruising geen voorrang verleende aan de voor hem van rechts komende 43-jarige bestuurder van het bestelbusje uit Lutjebroek. Bij de botsing ontstond flinke schade. De bestuurder van het busje stapte vrijwel ongedeerd uit. De 58-jarige automobilist had letsel aan zijn linker bovenbeen en werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Een traumahelikopter werd afbesteld.

Drankrijder na tip van de weg gehaald

Heiloo, maandag 18 oktober 2010.

Kort voor het middaguur heeft de politie een 45-jarige automobilist uit Heiloo op de Stationsweg aangehouden. De politie had de tip gekregen dat de man onder invloed van drank achter het stuur zou zitten. Dit bleek inderdaad het geval en hij blies aan het bureau ruim vijf maal de toegestane hoeveelheid namelijk 1175 ug/l (tot 220 toegestaan). Het rijbewijs van de man is ingenomen en er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Drankrijder valt op

Zwaag, maandag 18 oktober 2010.

Een 30-jarige man uit Krommenie viel vannacht om 01.00 uur op vanwege zijn rijgedrag. Agenten zagen hem zeer langzaam rijden over de Dorpsstraat. Hij remde nog eens af bij een kruising waar hij voorrang had. Na controle bleek dat hij flink had gedronken. Hij blies aan het bureau 740 ug/l (tot 220 toegestaan) en moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Stoer rijgedrag eindigt in aanrijding

Heerhugowaard, maandag 18 oktober 2010.

Kort voor middernacht verloor een 29-jarige automobilist uit Ursem op de Reuzenpandasingel de macht over het stuur van zijn auto. Hij vloog met een flinke snelheid de bocht uit en kwam via een hekje en struiken op een parallel lopende weg tot stilstand.

Na dit eenzijdige ongeval reed hij weg zonder de identiteit van hemzelf of zijn voertuig bekend te maken. Hij was echter een kentekenplaat verloren en toen hij daarom korte tijd later terugkeerde noteerden omstanders zijn kenteken en gaven dat door aan de politie.

Hij kon op de Zuidtangent door de politie worden achterhaald. Hij kreeg een proces-verbaal wegens het verlaten van de plaats van het ongeval. De man was uit de bocht gevlogen omdat hij aan het dollen was op de weg deed met vrienden en daarbij in de bocht door te hoge snelheid de macht over het stuur van zijn auto was verloor.

Bij inbraak gestolen auto teruggevonden

Den Helder, zondag 17 oktober 2010.

Zaterdagochtend vroeg ontdekte de bewoner van een huis aan de Burgemeester Houwingsingel dat er s nachts bij hem was ingebroken. De daders waren de woning binnengekomen nar vernieling van een bovenlicht. Uit de woning miste de aangever in eerste instantie ondermeer een paar mobiele telefoons en een portemonnee. Zijn personenauto stond nog voor de deur en zijn autosleutels had hij nog.

Achteraf is gebleken dat de inbreker ook de reservesleutel van zijn auto had meegenomen want tussen zaterdagmiddag en zondagochtend was die ook uit de straat verdwenen.

De politie is op zoek gegaan naar het voertuig en trof deze zondagmiddag onbeschadigd aan op een parkeerplaats aan het Nieuwe Werk.

Bromfietser onder invloed

Alkmaar, zondag 17 oktober 2010.

Rond 18.30 uur werd op de Koelmalaan een 49-jarige bromfietser uit Alkmaar gecontroleerd op drankgebruik. De man had te diep in het glaasje gekeken en moest mee naar het bureau om een ademanalyse af te leggen. Hij blies toen bijna drie maal de toegestane hoeveelheid namelijk 630 ug/l (tot 220 toegestaan). De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.