Gemeente Heemskerk


zaterdag, 16 oktober 2010

Speelplekken Ladder 2 officieel geopend

Twee speelplekken in Ladder 2 in de Broekpolder zijn op zaterdag 16 oktober feestelijk geopend. De openingshandeling werd verricht door de wethouders C.M. Beentjes uit Heemskerk en M. Dijkshoorn uit Beverwijk. Zij knipten een lint door.
Wethouders Beentjes (Heemskerk) en Dijkshoorn (Beverwijk) klaar om lint door te knippen

Wethouders Beentjes (Heemskerk) en Dijkshoorn (Beverwijk) klaar om lint door te knippen

Speciale aanpak
Voor de bewoners en in het bijzonder de kinderen van Ladder 2 is dit een heugelijk feit, want er kan sinds een paar weken lekker en veilig gespeeld worden. Het is een bijzonder project omdat de twee speelplekken op gemeentegrond liggen van Beverwijk en Heemskerk en dat vraagt een speciale aanpak bij de voorbereiding, het proces en de uitvoering. Betrokken medewerkers van beide gemeenten en betrokken bewoners uit de wijk met ondersteuning van het opbouwwerk van Stichting Welzijn Beverwijk hebben gezorgd voor de uitvoering van twee moderne speelplekken.

Naast het budget vanuit beide gemeenten heeft een extra budget vanuit het buurtgericht werken het mogelijk gemaakt om tot kwalitatief goede speelplekken te komen.
Bijdragen van het buurtgericht werken, het Buurtteam, Woon op Maat en Pré Wonen hebben het feestje mogelijk gemaakt. Er was een grabbelton, schminken, een ijscoman, springkussen, ballonnenclown, koffie, thee, limonade en wat lekkers.

---