Politie Hollands Midden

Lisse - Verdachte auto-inbraak aangehouden

Lisse, 18-10-2010 o Politie Hollands Midden heeft op zondag 17 oktober rond 00.20 uur een 24-jarige man uit Oegstgeest aangehouden op verdenking van auto-inbraak.

Eerder die nacht kreeg de politie een melding dat een man zich verdacht bij autos ophield aan de Molenstraat. Hij liep heen en weer en had duidelijk interesse voor de autos. De politie ging ter plaatse en sprak de 24-jarige man aan die voldeed aan het signalement dat de getuigen hadden doorgegeven. De man beweerde op een vriendin te wachten. De politie vroeg of zij in zijn auto mocht kijken. Hier trof zij inbrekersgereedschap aan. Daarna liep de politie langs de autos waar de man volgens getuigen had bijgestaan. Van één auto was het slot beschadigd. De eigenaar verklaarde dat deze schade er eerder nog niet was. De 24-jarige man is toen aangehouden.

De politie vraagt buurtbewoners in het geval van verdachte omstandigheden zoals hierboven omschreven, 1-1-2 te bellen. Het gaat hier namelijk om een heterdaadsituatie en daarbij is de kans op aanhouding het grootst: 1-1-2 daar pak je daders mee.