Politie Gelderland-Zuid

Grote kippenschuur door brand verwoest

Dreumel, 18-10-2010 o Zondagmiddag rond 16.45 uur werd er brand gemeld in een kippenschuur aan de Papesteeg in Dreumel. Politie en brandweer gingen met meerdere voertuigen snel ter plaatse. De schuur bleek, evenals de 45 duizend kippen, niet meer te redden en brandde volledig uit.

Er was sprake van hevige rookontwikkeling en de brand sloeg erg snel om zich heen. Er werd een GRIP 1 situatie afgekondigd waarbij hulpverleningsdiensten en gemeente nauw hebben samengewerkt. Zeven brandweerkorpsen uit de omgeving hielpen mee in de brandbestrijding. Omstreeks 18.25 uur was de brand onder controle. De eigenaar van de schuur is door ambulancepersoneel nagekeken vanwege ingeademde rook. De man bleek medisch in orde.

De brandweer heeft diverse metingen verricht, daaruit kwamen verder geen bijzonderheden naar voren; gevaarlijke stoffen kwamen er niet vrij. Politiemensen zorgden voor de nodige wegafzettingen.

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Hiernaar wordt door de technische recherche nog nader onderzoek verricht.

Tijdelijke stroomstoring
Als gevolg van de brand viel in de hele straat de stroom uit. Liander kwam ter plaatse om hieraan te werken en rond 21.00 uur was de storing verholpen.
(08)

Laatst gewijzigd 18-10-2010 17:32 | © Regio Gelderland-Zuid |