Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE PAKT DRUGSOVERLAST AAN IN BLOEMHOF

Datum publicatie: 18-10-2010 15:42

BLOEMHOF - De afgelopen paar weken heeft de politie veel inzet gepleegd op de drugshotspots in de omgeving van het Oleanderplein.

Drugstoerist met 100 gram heroïne opgepakt
Woensdagmiddag 3 oktober spraken surveillerende agenten rond 15.45 uur twee Franse mannen aan op de Batterijstraat. Het bedrijventerrein staat bekend als overlastlocatie, waar veelvuldig drugsgerelateerde overlast en criminaliteit plaatsvindt. Hier komen ook regelmatig personen uit Frankrijk naar toe voor verdovende middelen. Tijdens het fouilleren van de twee mannen troffen de agenten 100 gram heroïne aan in de binnenzak van een van hen. De 49-jarige Fransman is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Drugsdealer aangehouden
Op donderdagavond 14 oktober hebben politieagenten bij een controle op de Violierstraat een bekende drugsdealer aangehouden. De 30-jarige verdachte bleek 29 gripzakjes (20 gram) met heroïne en cocaïne in zijn bezit te hebben.

Hennepkwekerij opgerold
Tijdens een onderzoek heeft de politie op vrijdag 15 oktober een hennepkwekerij met 89 planten ontdekt in een woning in de Oleanderstraat. Hier werd ook een behoorlijke hoeveelheid XTC, cocaïne, heroïne en hasj aangetroffen. Politiehond Branco vond hier een zak hennep onder de bank. Daarnaast heeft de politie hier ook een vlindermes, een kogelhuls en een geldbedrag van 1000 euro in beslag genomen.