Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Wijksportclub van start

Lekker samen sporten

ls Mario Been iets komt openen, dan moet het wel heel bijzonder zijn. Dat was het dan ook op vrijdag 17 september. Samen met portefeuillehouder Bram van Hemmen opende hij in speeltuin Reyeroord de Wijksportclub Hordijkerveld-Reyeroord.

Iedereen die iets met sport en spel wil gaan doen, kan hier terecht. Meer dan 15 organisaties die al in beide buurten actief zijn, doen mee. Rotterdamse sportclubs komen eventueel naar de buurt toe om bewoners te laten trainen en spelen. Het wordt een veelzijdig en doorlopend sportprogramma voor jong en oud.

Mario Been onderstreepte het belang van zon programma: Ik weet het nog van vroeger in Charlois. Thuis van school, hup de tas in de gang en voetballen maar. Beter kun je het niet hebben.
Portefeuillehouder Bram van Hemmen: Dit is het begin van iets moois. De Wijksportclub is een goede reden om meer te gaan bewegen.

Ook als je niet veel geld hebt
Gaby Quaresma dos Santos bracht een tijdje terug de bal van de Wijksportclub aan het rollen. Zij stelde Bram van Hemmen voor meer met sport te gaan doen in de buurt. Op 17 september was deze zeer actieve wijkbewoner natuurlijk ook van de partij: Geef mensen wat te doen, laat ze proeven van de verschillende sporten en activiteiten.

Terwijl heel veel wijkbewoners op 17 september in en rond de speeltuin met allerlei sporten en activiteiten in de weer waren, zag Seeyma - één van de meiden uit de buurt - nóg een voordeel: Dit is een uitkomst voor mensen die niet zoveel geld hebben. Kunnen ze toch gewoon meedoen. Bram van Hemmen gelooft in deze nieuwe formule: Dit gaat werken, alleen al omdat mensen de kans krijgen om samen iets te gaan doen. Wat dan precies? Dat mogen mensen vooral zelf bepalen. Via een formulier kunnen ze laten weten wat ze graag aan sport of spel willen gaan doen. Meer weten? Kijk op www.wijksportclub.nl

Met een één-tweetje gaven Mario Been en Bram van Hemmen het startsignaal voor de Wijksportclub Hordijkerveld-Reyeroord

kinderen, jongeren, senioren en ouderen kunnen bij de wijksportclub terecht voor heel veel leuke sportieve activiteiten