Universiteit Twente

Universiteit Twente lanceert Health-site

18 oktober 2010

De Universiteit Twente beschrijft sinds deze week op een aparte health-site een belangrijk deel van haar onderzoek op het gebied van gezondheid. Health is één van de belangrijke onderzoeksthema's van deze universiteit. Daarom is er voor gekozen om een aantal gezichtsbepalende onderzoeksdomeinen op een heldere en laagdrempelige manier in beeld te brengen. De site wordt gecoördineerd vanuit MIRA, het instituut voor Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde.

Aan de Universiteit Twente houden honderden onderzoekers zich met het onderwerp Health bezig, vanuit verschillende invalshoeken: techniek, psychologie en logistiek. De krachten van alle onderzoekers binnen het thema UT Health zijn bovendien gebundeld in vele nationale en internationale samenwerkingsverbanden. De health-site beschrijft verschillende soorten onderzoek in zes categorieën: Medische Beeldvorming, Lab-on-a-chip, Behandeling, Robotica, Proces & Logistiek en Ondernemerschap.

De nieuwe site beoogt geen uitputtende opsomming van al het onderzoek te geven. Het doel is om aan geïnteresseerden binnen en buiten de universiteit een goede indruk te geven van de reikwijdte en toepassingen van het onderzoek op het gebied van gezondheid. De health-site start met enkele tientallen concrete voorbeelden en zal regelmatig worden aangepast en aangevuld bij nieuwe relevante ontwikkelingen.

Bezoek de site op: http://www.utwente.nl/onderzoek/themas/health/