Politie Rotterdam Rijnmond

4

GROOT AANTAL AUTO'S OPENGEBROKEN

Datum publicatie: 18-10-2010 10:36

SPIJKENISSE -De afgelopen week zijn er twintig auto's opengebroken in vier wijken in Spijkenisse. De buit bestond vrijwel alle keren uit een navigatiesysteem.

De auto's stonden allen geparkeerd in de wijken Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten en Staalmeesters. De politie heeft enkele getuigen gesproken maar zoekt nog mensen die iets gezien of gehoord hebben in de nacht van dindag 12 op woensdag 13 oktober of in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem 0800-7000

Preventietips tegen auto-inbraak
Wat kan de autobezitter zelf doen? Zorg dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Het beste is natuurlijk om alle waardevolle spullen uit de auto te halen.

Meenemen uit de auto
Verwijder de houder van de TomTom, maar vergeet ook niet om even de plek van de zuignap weg te poetsen. Leg navigatieapparatuur niet zichtbaar in de portiervakken maar neem het mee uw huis in. Verwijder het frontje van de autoradio en laat dit niet in de auto liggen. Leg geen laptops of andere draagbare computerapparatuur in de auto. Mocht dit onvermijdelijk zijn, laat deze apparatuur dan niet in stand-by modus met Bluetooth ingeschakeld in het voertuig achter. Voor kwaadwilligen is deze apparatuur wel zichtbaar, ook al ligt het in de kofferbak. Verder is het belangrijk om na de aanschaf van de genoemde apparatuur, type- en serienummers op te schrijven en deze goed te bewaren. Dit maakt de opsporing achteraf veel eenvoudiger.

Handschoenenkastje: leeg en open
Laat het handschoenenkastje leeg en open achter. U kunt ook een politieflyer in de auto leggen, waarop staat dat uw voertuig op advies van de politie leeg is.