Rijksoverheid


2010Z14940 Vragen van het lid Jadnanansing (PvdA) aan de minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap over de ruime vertrekregeling van de bestuursvoorzitter van InHolland (Ingezonden 18 oktober 2010)


1 Heeft u kennisgenomen van de berichtgeving rond de afvloeiingsregeling van de voorzitter van de raad van bestuur van Hogeschool InHolland? 1)
2 Hoe beoordeelt u de afvloeiingsregeling van deze bestuurder van een overheidsbekostigde hoger onderwijsinstelling?
3 Wat is uw mening over deze afvloeiingsregeling indien uit het onderzoek van de onderwijsinspectie naar voren komt dat er sprake van grote nalatigheid en/of fraude was bij InHolland rondom de onterechte verstrekking van diploma's?
4 Deelt u de mening dat deze regeling in ieder geval niet aansluit op de in eerste instantie aangekondigde `sobere' vertrekregeling voor de bestuursvoorzitter?
5 Bent u bereid om ook hier een terugvordering van dit bedrag te overwegen, zoals u dat ook gedaan heeft rond de zeer ruime afvloeiingsregeling bij de ex-directeur van het Friesland College eerder dit jaar?


1) de Telegraaf, `Dales gewoon doorbetaald', 13 oktober 2010

Toelichting: Deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen terzake van het lid Ferrier (CDA), ingezonden 15oktober (vraagnummer 2010Z14880 )






---- --