Ingezonden persbericht


Informatiebijeenkomst 'Kansen voor het landschap'
Subsidie beschikbaar om samen het landschap mooier maken

De gemeenten Bronckhorst en Doesburg organiseren twee informatieavonden over de mogelijkheden voor herstel en aanleg van landschap in het landelijk gebied in het westen van Bronckhorst en in Doesburg (Noord Oost) én over de landschappelijke inpassing van dorpsranden. De avonden vinden plaats op 18 oktober in het Dorpshuis in Voor-Drempt en op 21 oktober bij Kraantje Lek in Olburgen. Iedereen die hierover meer wil weten en mogelijk al concrete ideeën of plannen heeft voor verfraaiing van het landschap, is die avond van harte welkom.

Van plan naar uitvoering

Beide gemeenten werken vanuit het zogeheten Landschapsontwikkelingsplan. Hierin staan de doelen beschreven van de gemeente voor het landschap. Ook andere partijen zoals provincie Gelderland, willen aanpassingen in het landschap realiseren. Wat deze aanpassingen kunnen zijn is uitgewerkt in een zogenaamd beeldenboek.

Beeldenboek
In dat beeldenboek wordt per landschapstype aangegeven uit welke elementen deze zou moeten bestaan en welke verdwenen, karakteristieke elementen in het landschap terug moeten komen. Het gaat dan bijvoorbeeld om poelen, knotwilgen en hoogstamboomgaarden. Maar ook om lijnelementen zoals meidoornheggen en elzensingels.

Initiatieven van burgers of dorpsbelangenorganisaties zijn welkom! De gemeenten hebben subsidie beschikbaar voor particulieren die op hun grond een bijdrage willen leveren aan de verfraaiing van het landschap. Ook voor de uitvoering van plannen voor de overgang van dorp naar landschap, de zogenaamde inpassing van dorpsranden, is er geld.

De bewoners van Voor- en Achter Drempt, Hoog- en Laag-Keppel, Eldrik, Hummelo en Doesburg Noord-Oost zijn welkom op 18 oktober voor een bijeenkomst in het dorphuis van Voor-Drempt. De bewoners van Olburgen, Rha, Steenderen en Bronkhorst zijn welkom op 21 oktober in Kraantje Lek in Olburgen. Beide avonden beginnen om 20.00 uur en vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar.


---

Hengelo, 1 oktober 2010